Jump to content
valtsu

Villiintyneen kissan metsästys.

Recommended Posts

Lähes koko kesän on kulkenut 1 kissa yöllä syömässä siskon kissan eväitä.Sama kissa on pistänyt alulle ison määrän kylän muita kissoja.Kun raottaa ovea se lähtee juoksemaan pois päin.Millä ilveellä tämän kissan saisi pois päiviltä kun se on todella arka ja eikä parvekkeelta kehtaisi yöllä ampua.Löytäskö joku kissaloukkuohjeet? Semmoset että kissa ois elävänä siinä loukussa.Onko muualla villikissojen kanssa ongelmia?Miten olette pyytäneet näitä pois päiviltä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei kehtaa yöllä piekkarilla ampua ikkunasta eikä parvekkeelta. ;DSitä ei pääse ollenkaan lähestymään sillä se on tosi arka. Päivällä en ole nähnyt sitä.Ainoa keino on oikeestaan tuo kissaloukku.Vois myös kokeilla Usain Bolt-tekniikalla.  Satasta ovesta ulos ja kissan perässä 150metriä ja pum.:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Metsästyslaki on voimassa pääasiassa taajamien ulkopuolella. Metsästyslaki määrittelee villiintyneen kissan rauhoittamattomaksi eläimeksi. Sen sijaan metsästyslain mukaan jo vuodesta 1993 lähtien kotikissalla on ollut ja on edelleen lainsuoja koko maassa. Kotikissaa ei siis saa tappaa tai lopetuttaa kukaan muu kuin sen omistaja. Ainoastaan villiintyneen kissan saa lopettaa maanomistaja tai metsästysoikeuden haltija. Vapaana kulkeva, kotoaan eksynyt tai heitteillejätetty kissa eivät ole villiintyneitä. Villiintynyt kissa tunnistetaan sen käyttäytymisen ja elinpiirin perusteella; se mm. hankkii kaiken ravintonsa itse.Kissa kuin kissa on petoeläin, oli se kesy tai villi. Se tappaa eläimiä huvikseen, ei ravinnokseen.jos kotikissa poistuu sen omistajan tontilta, se luokitellaan HETI villikissaksi ja villikissahan on ns. "lainsuojaton".Tästä on keskusteltu lakimiesten kanssa kun serkun mummon kissa ammuttiin hänen tonttinsa ulkopuolella ja toista kissaa haavoitettiin niin, että meni sokiaksi haulista ja kävelykyky heikkeni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lähes koko kesän on kulkenut 1 kissa yöllä syömässä siskon kissan eväitä.
Sama kissa on pistänyt alulle ison määrän kylän muita kissoja.
Kun raottaa ovea se lähtee juoksemaan pois päin.
Millä ilveellä tämän kissan saisi pois päiviltä kun se on todella arka ja eikä parvekkeelta kehtaisi yöllä ampua.
Löytäskö joku kissaloukkuohjeet? Semmoset että kissa ois elävänä siinä loukussa.
Onko muualla villikissojen kanssa ongelmia?
Miten olette pyytäneet näitä pois päiviltä?

Täälläpäin sama ongelma, ampua ei kehtais keskellä kylää...  ??? Loukkua oon tosiaan suunnitellu ja kyllä laitankii. Käy pihalla joka yö kuseksimassa nurkkiin ynm  :D Vois kyllä piekkariin laittaa äänenvaimentimen ja ei muuta kun lyijyä nahkaan.  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onneksi nyt on se villikissa pois päiviltä. Isoveli oli päässy ampumaan sen kotoaan.Eilen näytti kuvan siitä.Kyseinen kissa on minun youtubevideossa Riistakamerakuvia 1. Se joka kävelee pellon reunaa.Musta-valkonen.Luultavasti niitä on muitaki villikissoja liikenteessä, vaikka en oo nähny muita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hyvä että saatiin ammuttua, kissathan tekee aika huomattavaa vahinkoa riistaeläimille, eritoten näiden poikasille. En ymmärrä näitä ihmisiä, jotka tiedostavat, että kissa ammutaan, jos se liikuskelee asuintontin ulkopuolella, miksei vain voi pitää kisumirriään kotona sisätiloissa, tai vaikkapa remmen päässä, eihän kukaan päästä koiraansakkaan minnekkään juoksentelemaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No ainakin näin maalla ei kissalla oo mitään muuta käyttöä kuin pitää jyrsijäkanta kohtuullisena...Siksihän omatkin (narttu) kissani on ulkokissoja (nukkumassa käyvät pannuhuoneessa).Tosin en silti isommin murehdikkaan jos meidän kissan joku ampuu sen pitemmällä seikkaillessa. Ammunhan itsekkin vieraan kissan (kollin) kun ilmestyy meidän pihalle.Kyllähän välillä joku näistä hiipii peuraakin kohti, mutta jos se sen tappaa ja tuo pihaan, niin kyllä se kissa saa minusta henkiin jäädä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä pyöri kolme kollikissaa, tuumattii että jos yksikin käy meiän rannassa pyydystämässä sorsanpoikasia niin henki lähtee. No, yks ilta sitte näin kun musta nuori kollikissa tepastelee rannasta suoraan pihaa kohti, joten hain piekkarin ja veli ampui sen siihen pihaan, jonka jälkeen hävitin sen. Toinen kollikissa kuukahti kun isoveli ampui sen haulikolla pihaan. Ja kolmas ketun kokonen oranssi kollikissa kuoli siihen kun ammuin sen pihaan piekkarilla ovenraosta. Tällä hetkellä meillä on kaksi kissaa toinen naaras ja toinen uros. Hävittäisin nekin muttei viitsi suututtaa äitiä hirveemmi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...