Jump to content
Duuni2008

Kauris/Peura jahtia ajavalla koiralla.

Recommended Posts

Onkos teirän seuran mailla paljon Kauriita/peuroja. Otteko paljokin jahtaillut niitä koirilla? MEillä on nyt lauvantaisin käyneet kaksi kertaa, mitään ei ole vielä tullut. Tosin ekalla kertaa oli peura ajossa, mutta vauhtia sen verran, että ei uskaltanut kokeillakkaan ampua. Ja toisella kertaa kauris meni veljen tyköö risukosta, varmaan tiedätte, että risukkoon ei ammuta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Seuramme alueella aloitellaan peurajahtia ja ensin yritämme ajavalla koiralla. Kokemuksia ja tietoa kun ei ole niin kertokaas,kuinka ja miten kannattaa yrittää passittaa vai meneekö samalla lailla kuin hirvipassit eli kannattaa hyödyntää tornit yms kulkureitit? Vaiko onko parempi yrittää passittaa pellon laidat tai muut vastaavat paikat? Kertokaa kokemuksia , kuinka ja miten olette koiralta saanu saalista?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tänään saatiin kaksi kauriin vasikkaa uros ja naaras.Meillä päin tehdään sillä lailla, että kierrellään peltoja sitten, kun sielä näkyy joku kauris/peura koiraa jäljelle vaan. Oletetaan, että on nähty kauris ja koira on saatu jäljille. Passimiehet meneevät pelloille/aukoille. Tornitkin kannattaa hyödyntää tarkasti.Kauris voi juosta myöskin ajouria pitkin (tänään kävi niin), mutta teillä missä liikkuu enemmänkin liikennettä, ne vain ylittävät ne. Eli: Pala missä kauriit ovat, ympäriltä vain tukkoon mahdolliset paikat, mistä ne voisivat yrittää pois.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos käy niin laajennetaan aihetta hiukan... Onko kukaan ollu kaurispukin kevät jahdissa? Itte löysin kalareissulla kauriiden syöntipellon, keskellä päivää olivat napostelemassa ruokaa nyt siellä on sitten pottua ja viljaa lisäksi. Olisihan siinä ollut yksi pukkikin mutta antaa himon yltyä ei ainakaan vielä ainokaisia ammuta... Syksyllä jos joku vasa olisi niin sitten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on kolme karkkaria ja me metsästämme omat peuramme/kauriimme pelkästään ajometsästyksellä.  Seurassamme muut harrastavat ns. kyttäysmetsästystä, mutta haastavampana ja mielenkiintoisempana pidän ajometsästystä.  Meitä on minun lisäkseni passissa mieheni ja ajoittain yksi seuramme jäsenistä.  Koiramies lähtee koiran kanssa eikä hänellä ole asetta mukanaan.  Olemme metsästäneet näin 3 vuotta, joten kun meidän seurassamme on metsästysalueet jaettu ns. lohkoihin ja metsästämme vain tietyillä alueilla, melko varmuudella peurat ja kauriit käyttävät samoja jo vakiintuneita kulkureittejä.  Toki yllätyksiäkin sattuu, aivan kuten hirvenmetsästyksessäkin.  Haastetta ajometsästykseemme tuo se kun passeja on vähän, mitä reittiä hirvieläimet kulloinkin käyttävät ja tulevatko ne ajon edellä pysähdellen ja kuulostellen koiran ajoa, vaiko täyttä pomppua passille. Hirvenmetsästyksestähän tämä eroaa myös siten, että hirvi tulee useimmin yllättäen passille varsinkin jos se on karkonnut haukusta, eikä ole varmuutta/tietoa minne hirvi karkkosi(tai saattaahan se tulla kovalla vauhdilla ja rytinällä).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nämä isoimmat kaurispukithan kannataisi säästää... Kokemuksella sanon, että eräässä hyvässä paikassa missä kauriit olivat, ammuttiin se isoin pukki pois ja niinhän kävi ettei ole vieläkään palanneet takaisin kyseiselle paikalle... Miten teidän seuroissa onko kauris vapaata riistaa vai onko oma jahtiporukka? Esimerkkinä meidän seurassa on oma ryhmä, mikä mielestäni on äärettömän hyvä juttu! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miten teidän seuroissa onko kauris vapaata riistaa vai onko oma jahtiporukka? Esimerkkinä meidän seurassa on oma ryhmä, mikä mielestäni on äärettömän hyvä juttu! :)

Aiempina vuosina meidän porukassa piti halukkaiden ilmoittautua kaurisjahtiin, nykyään saa ihan vapaasti metsästää kuka haluaa. Seuralla on tälle vuodelle kaurislupia 6+6, joista jokainen metsästäjä saa käyttää max. yhden luvan  :) Tosin harvoin olemme saaneet kiintiön täytettyä, koska kovinkaan moni jäsen ei ole kiinnostunut kauriinpyynnistä. Itse olisin useampana vuonna saanut ampua kaksi tai kolme kaurista, mutta kiintiöiden mukaan on mentävä  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostetaanpa jutut esiin eli kuinkas olette valmistautuneet koitoksiin.Toi minun kyttäyskoppi rupee olemaan paikallaaja ruokinta kaukalo sekä automaatti on myös pelipaikoilla pientä suunittelua on noissa ampumasektoreissavarmuuden maximoinnissa sekä kameran sijoittelussa ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Ehtoon olin kytiksellä. Havaintoina hirvipesue ( lemmu + 2 vasua ) ja mukava läjä sorsia. Kauriin olennetta on kyllä ihan mukavasti että eiköhän tuosta mallin saa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä nyt kiukuttaa,Olin edellisenä iltana kettua pillittämässä ja tähtäimen suurennos oli täys x12 ja siihen se unohtui tänään olin sit mäykyn kanssa Kaurista ajattamassa ja komea pukki juoksi melkoista vauhtia ohitse no vihellys ja se pysähtyi melkoiseen pusikkoon mutta oli kaadettavissa juu aivan oikein suurennos tapissaan eipä saannu elukkaa ristikkoon ja sit kun huomsin tuon suurennoksen niin äkkiä vääntämään pienemmäksi mutta  ei se kauris jäännyt odottamaan no enköhän tämän jälkeen muista tarkistaa et kaikki on kohdallaan >:( ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...