Jump to content
jyri

Fasaanin metsästys

Recommended Posts

Eli tälläinen yleisaihe fasaanin metsästyksestä. Kaikki fasaanin metsästykseen liittyvä keskustelu tänne.Ei ollut kuin yksi fasaaniaihe, mutta sekään ei liittynyt itse metsästykseen.Itse olen tänä vuonna kerran käynyt (tänään), mutta tulosta ei tullut.Yhden fasaanin näin, mutta oli niin kaukana ettei voinut ampua.Rusakkoja katseltiin samassa, mutta niitä ei edes näkynyt.Variksen metsästys aihe oli mennyt täysin fasaaniaiheeksi, niin tähän on hyvä jatkaa sitäkin keskustelua  :DKorpi ehdotteli tätä aihetta ja ajattelin sitten tehdä.Toivottavasti saadaan hyvää keskustelua aikaiseksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo, tuntuu kyllä, että noita pihapiirissä on vaikka kuinka paljon, mutta sitten metsästysalueilla ei niinkään (itselläni ei ole pihalla mahdollisuutta ampua, koska on paljon asuttuja rakennuksia alle 150m päässä).Mutta kyllä kai niitä jostakin muualtakin löytää. Ainakin joskus.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viikonloppuna olisi tarkoitus mennä kollaamaan läheiset pusikot, jos lähtisi muutama paisti lentoon. Nyt on ollut todella huonot kelit jahtia ajatellen, kun vettä on tullut niin paljon ettei mikään liiku, enkä myöskään minäkään. Eilinen ilta olisi ollut todella mahtava vesilintuja ajatellen, muttakun ei jaksa polkea mopoa käyntiin ja eipä enää innostusta kyseisille linnuille juuri ole.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Fasaanin metsästysaika on koko maassa 1.9.-28.2. Meillä Pohjanmaalla niitä kyllä löytyy hyvinkin paljon (välillä häiriöksikin asti talojen läheisyydessä) ja onhan se niin komea lintu että sitä kelpaakin metsästää!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuossa naapuri meinaa hikeentyä :). Tarhaa fasaaneja jonkin matkan päässä ja ne käppäilee vapaana meidän talon takan olevalla pellolla. Meillä on lintukoiria ja näin syksyllä ne lähtevät noitten fasaanien perään(omalla pellollamme siis). Mietin tuossa(kun en naapurin kanssa edelleen välieissä haluan olla) että mitä laki sanoo noista tarhafasaaneista eli jos ne vapaana on toisen maalla niin täytyykö vain kestää ja pitää omat koirat kiinni vai voinko käydä naapurille sanomassa että parempi tarha fasaaneille jotteivat juoksentele pelloilamme? VOiko naapuri vaatia maksua jos koirani tuokin joku päivä hampaissaan fasaanin tuolta pellolta? Miten tämä siis menee?-jaana-

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuossa naapuri meinaa hikeentyä :). Tarhaa fasaaneja jonkin matkan päässä ja ne käppäilee vapaana meidän talon takan olevalla pellolla. Meillä on lintukoiria ja näin syksyllä ne lähtevät noitten fasaanien perään(omalla pellollamme siis). Mietin tuossa(kun en naapurin kanssa edelleen välieissä haluan olla) että mitä laki sanoo noista tarhafasaaneista eli jos ne vapaana on toisen maalla niin täytyykö vain kestää ja pitää omat koirat kiinni vai voinko käydä naapurille sanomassa että parempi tarha fasaaneille jotteivat juoksentele pelloilamme? VOiko naapuri vaatia maksua jos koirani tuokin joku päivä hampaissaan fasaanin tuolta pellolta? Miten tämä siis menee?
-jaana-

Itselläni on sellainen käsitys, että tarhatut eläimet pitäisi pitää niille suunnatulla alueella siihen asti, että MMM antaa luvan päästää näitä "vieraslajeja luontoon." Ja jos ne tekevät jotain tuhoa pelloillasi tai vaikkapa puutarhassasi, niin sinä olet maanomistaja eli saat tehdä tuhotöistä lopun. Jos taas MMM on jo ehtinyt myöntää luvan vieraslajien luontoon päästämisen, olet (jos olet) metsästysoikeuden haltijana ja maanomistajana yhtä lailla oikeutettu pitämään koiriasi irti omalla alueellasi, tai vaikkapa maanomistajan luvalla. Sinä saisit periaatteessa ampuakkin fasaaneita omalla tai seurasi alueella, kuten kaikki muutkin. Eli itselläni on tälläinen käsitys että jos koirasi tulee joskus kauniina syksyisenä päivänä fasaani suussa talosi rappusille, niin ei muutakuin nylkemishommiin ja pakastimeen. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Meillä on pohjois-pohjanmaalla niin paljon fasaaneja ku ehtii ampua huononaki päivänä saalis on ollu 8 enempiki ois saanu mutta ei ehtiny oleen kauemppaa ::) ::)Kyllä on koiralle mieluista puuhaa ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

eipä ole kokemusta, mutta saksanseisojasta on kokemusta ja toimii erittäin hyvin :) sitku mettäkanalinnustus loppuu nii alotan fasaani ja jänis jahdin... tammi helmikussa on mukava käyä nappaamassa fasaani paisti koiran seisonnasta ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

En ole fasaania koskaan saanut, enkä kyllä kokeillutkaan metsästää. Ei täällä rajalla ole edes kyseistä lajia, paitsi kerran joku toi muutaman tänne joten yhden näin keskellä tietä :-) Missä olisi hyvät mahdollisuudet päästä metsästämään lintua? Kertokaa ihmeessä olisi mukava kokeilla kyseistä metsästysmuotoa :-)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...