Jump to content
admin1542824358

Tynkä syksy edessä..

Recommended Posts

http://www.lapinkansa.fi/cs/Satellite/Lappi/1194638869832/artikkeli/metsakanalintujen+pyyntia+rajoitetaan+-+riekkoa+pyydetaan+syksylla+vain+pohjois-lapissa.htmlKittilässä siis toinen syksy putkeen, jossa on rajoitettu mettälintujen pyyntiaika kymmeneen päivään... Tuolle pätkälle mahtuu yksi viikonloppu! Ja vielä pitäis pohjispennulle siinä ajassa saada ensimmäisen pudotus....... Viime syksyn ymmärsin jotenkin, mutta nyt tuntuu jo aika vahvalta ylireagoinnilta....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kittilässä siis toinen syksy putkeen, jossa on rajoitettu mettälintujen pyyntiaika kymmeneen päivään... Tuolle pätkälle mahtuu yksi viikonloppu! Ja vielä pitäis pohjispennulle siinä ajassa saada ensimmäisen pudotus....... Viime syksyn ymmärsin jotenkin, mutta nyt tuntuu jo aika vahvalta ylireagoinnilta....

Valitettavaa, mutta jos kanta ei kestä verotusta, niin rajoitukset ovat väistämättä edessä. Tuskaista se koiran koulutus on etelämpänäkin ja jos ei lintukannat tästä parane, niin saattaa haukkuvien lintukoirien suosio hiipua. :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kappas, rajoituksia pukkaa taas, onneksi tuolla meidän seuran alueella näyttää saavan pyytää metsoa,teertä ja pyytä 4 viikon ajan.
Hyvä, koska viime vuonna jäikin metsästelyt siellä väliin tuon 10pv:n ajan takia.

Täytyy kyllä ihmetellä, jotta miten niitä aikoja voidaan jo tässä vaiheessa päättää, kun ei tiedetä vielä tulevan kesän pesinnöistäkään yhtään mitään. Yksi kesä kun ei taida riittää tilanteen korjaamiseen vaikka pesinnät onnistuisivatkin loistavasti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eipä mitään uutta tässä, oli tuossa välissä lähemmä 15 vuotta metsälinnut rauhoitettuja seuran päätöksellä. Nyt ovat sitten jo sallineet metsonkin ampumisen, kun sillä rauhoituksella ei ollut yhtään mitään merkitystä. Mutta ei viime vuonna tarvinut teertä ampua kuin pari kertaa (ja nekin ohi), nyt poikueita on löytynyt kolme. Metsojakin on löytynyt yksi poikue, joskin se havainto on tehty pelkästään emon käytöksen perusteella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onhan nuo lintu kannat parantunu huomattavasti viime syksystä täällä p karjalassakin,poikueet isoja. täälläkin on rajattu metsästystä 15 päivään lokakuuta, joka on mielestäni hyvä koska vaikka lintu kannat on parantuneet niin eivät ne ole vielläkään sillä tasolla kuin parhaimmillaan oli jokunen vuosi sitten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannat tuntuvat vaihtelevan... Metsästyskortti ollut nyt 16 vuotta eikä koskaan ole ollut näin paljoa teeriä  :) Ja hyvältä näyttää sillä yksi aamu näin parven jossa oli 10-15 akkateertä, muutenkin akkateeriä yllättävän paljon,  montaa olis voinut ampua, mutta olen jättänyt ne tekemään lisää ensi vuodelle.Erikoista kun joka vuosi seura asettaa saman kiintiön??? Oli lintuja tai ei niin aina vaan on sama kiintiö... tehdäänkö laskentoja ollenkaan vai tehdäänkö ne liian aikaisin, mikä on syynä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiintiöt perustuu yleensä riistakolmiolaskentaan ja sen perusteella voidaan haarukoida saalisrajoitukset.Lähtekää ruotsiin ,siellä kanalinnustus alkaa 25.8 ja jatkuu helmikuun loppuun(joulukuusta helmikuuhun vain mustia lintuja ja riekkoa)siis urosmetsoa ja ukkoteertä.Kannat aika hyväntuntuiset viime viikolla keski-Ruotsissa ja koiran koulutus onnistui hyvin,linnut melko arkoja ja puskissa,vaan kun lehti lähtee alkaa pystykorvamiehille joulu.paikkoja kyllä löytyy Pajalasta alaspäin ,täytyy vaan netistä ja muista lähteistä etsiä kohteita :Ruotsin metsästyskortin maksu takkuaa pahasti ,ei meinaa mitenkään mennä rahat perille,Aseilmoitus pitää tehdä netissä internet-explorer selaimella Ruotsin tulliin(myös kun tulet pois (10 vrk)), muut ei käy ,vaan sita ei saa millään ilveellä ladattua koneeseen jossa on VISTA käyttiksena .MUISTA myös tehdä saalis-ilmoitus joko lupalapulla tai netissä,muuten et saa seuraavana vuotena korttia,vaan olet punaisella listalla!!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä nyt on lintua metässä vaikka kuin paljon, ens kesästäki ku tulis samanlainen ku edellisestä niin sitten se vasta kuhina käy metässä, tämä on jo parempi syksy kuin 2006 vai millonhan niitä lintuja kans oli aika paljon, ja onneksi on kuukausi tuota aikaa niitä jahdata niin ei tarvi kauhiaa hoppua piettää, parhaimmat kelit viellä tulossa  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...