Jump to content
valtsu

Haulikonpatruunat talvijahtiin

Recommended Posts

Minkälaisia ja merkkisiä patruunoita talvella käytössä?Kestääkö pakkasta?Kokemuksia yms...Löysin erään henkilön tekemän testin. Testi on laaja patruunoiden määrän suhteen,mutta ei ole tietoa miltä vuojelta.http://www.google.fi/search?hl=fi&q=patruunoiden+pakkaskestosta&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=Siitä ylin kohta. www.kotinet....patruunoiden pakkaskestostaOmat kokemukset:RC magnum-Kovan luokan patruuna. Jänikset kaatunu niin syksyisin kuin talvisinkin. Pelitti ainakin Baikalin yksipiippuisessa.Fiocchi semi magnum-Oli käytössä jonkun verran viime jänikaudella Browningin pumpulla ammuttaessa. Toimi todella hyvin. 5 laakia ja 5 jänistä. Toimi kovallakin pakkasella vaikka edellämainittu testi ei suositellutkaan.Boar 36g-Kohtuullinen panos. Toimi vaihtelevasti. Joskus jänis kaatui hyvin,mutta taas toisella kertaa pari haavakkoa oli juoksussa vähän aikaa.Huomasin kerran kun tuli haavakko niin oli haulikuppi katkennut. En enää käytä talvella.Saga magnum 50g-Surkea panos. Haavakoita tullu eräskin kappale. Ei toimi talvella ja ei paljon paremmin syksylläkään. Piippuun en suosittelisi laittamaan jos ei loe testannut omalle aseelle.Tästä lähin talvella menee piippuun Fiocchia ja RC:tä. Kokeilen muitakin jos hyviä vaihtoehtoja ilmaantuu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Läpi vuoden Remington.  ;DSyksyllä 40 g: n Minimagnum ja talvella 50 g: n Magnum. Tiedä sitten, onko siitä hyötyä (siitä suuremmasta latauksesta).Mutta hyvin nuo on pelittänyt aina ja kuvio ja upotus on hyvä. Myös talvella!  ;DVaan jos tehokkaan panoksen haluat, on se RemingtonWingmaster hd. Haulit wolframin, kuparin ja teräksen seosta, raskaampaa kuin lyijy. On riittävän tehokas aina sinne 70 metriin 4 mm: n hauleilla. ;D Myös talvella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen käyttänyt talvella pakkaskeleillä Sellier&Bellotin 36gr Fortuna patrunaa ja Winschesterin Super Speediä 40 gr latauksella ja niklatuilla haulilla ja hyvin ovat pelittäneet. Myös kaikki pahvikupilliset panokset ovat toimineet vallan moitteettomasti. Magnumeista eniten olen käyttänyt vanhaa kunnon Vihtavuorelaisen Ukkometsoa, joka kans on pelittänyt vallan hyvin, mutta harvemmin tulee noita 50+ latauksella olevia laakeja räiskittyä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Talvella ammun Sellier & Bellotin 52g magnumia joko 3,75mm tai 4,00mm hauleilla. Hyvin kaatuu puput kauaskin.

Viime syksynä tuli ostettua näitä kuteja testiksi 1 laatikko. Puolarilla veti kannan irti ja muovi jäi patruunapesään. Laatu on aina ollut sellierin "isommissa" kudeissa vähän mitä sattuu. Annoin loput kaverille, luulis 2piippusella pelaavan...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Sellier & Bellot ei tee kovin laadukkaita magnum panoksia :) Saksalaista rotikkaa panos pesään vain niin rupee lyyti kirjottaa :)

No jaa, S&B magnum antaa omalla aseella (Baikal MP153) nätin ja siistin pyöreän kuvion Carlsonin Modified ja Extended Turkey -suppareilla. Rotikankin kuteja on mulla, mutta niillä se kuvio on semmonen ihmeellinen X eli hauleja on paljon X-muodostelmassa, mutta sitten hajahauleja ympyrässä siellä täällä ja vähän tuolla. Eiköhän nämä patruunakeskustelutkin ole aina ihan asekohtaisia, jokaisen ase kumminkin yksilöllinen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Hah tuohon liittyen: sorsan aloituspäivänä tuli telkkarista ykköseltä tai kakkoselta jotkin tämän seudun paikallisuutiset jossa haastattelivat paikallisia metsästäjiä sorsastuspuuhissa. Siinä sitten oikein kameran edessä eräs aika nuoren näköinen metsästäjä latasi haulikkoonsa vihtavuoren ukkometsoa joka siis on lyijypatruuna ja päräytti ampua ohi lentävää vesilintua. Tai liekkö siinä lintua lentänyt ollenkaan, varmaankin vain kameroiden edessä tehty filmaaminen, mutta kertoo kumminkin hieman siitä minkä sortin patruunoilla niitä vesilintuja oikeasti ammutaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Kaikki taitaa pienemmillä vesialueilla ampua lyijyllä :) Siellä missä valvotaan enempi, niin voi joitakin laillisia olla yleensä vyössä :) Itse en piittaa lyijyä vain sisään.. Tai jos liikkeissä on Remingtonin Nitro Steeliä niin sitä sitten kun on erittäin nopea ja tappava panos myös kanalinnuille!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Remun Nitro Steeliä tuskin olet ampunut :D Se on tappavampi, kuin lyijy :) Siksi niitä ei oikeastaan saa, kuin tilaamalla, koska suosittu panos aina loppunut liikkeistä.. Lähtönopeus oli jotain 450-480m/s

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...