Jump to content
Heittelija

Koko aseenkantolupa siirtyy 18v?

Recommended Posts

Eli siis saa kulkea yksinään metsässä aseen kanssa mutta setta ei saa kokonaan omiin nimiinsä mutta voi metsästää esim isänsä aseella kohan vain on rinnakkaislupa hankittu?

Näin minä sen olen kuullut ja ymmärtänyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse hain viime vuonna ostoluvan haulikkoon , ja oli kovan takana. Nyt on aseenkantolupa ja oma söhlö. Kyllä, ikävä kyllä aseenkantolupa on muuttumassa niin että vain täysi-ikäinen voi hankkia aseenkantoluvan. Pistooli-lupahan muuttui, että 20 vuotta täyttänyt voi anoa pistoolilupaa."Aselainsäädännön tiukentamista koskevat ensimmäisen vaiheen muutosehdotukset ovat valmistumassa. Käsiaseiden (pistoolin, pienoispistoolin, revolverin, pienoisrevolverin) saatavuutta esitetään merkittävästi rajoitettavaksi. Käsiaseeseen voisi jatkossa saada luvan vain 20 vuotta täyttänyt henkilö, joka on harrastanut aktiivisesti ammuntaa vähintään kaksi vuotta ampumaseuran jäsenenä.Lupaa haettaessa olisi aina esitettävä ampuma-asekouluttajan antama todistus harrastuksesta. Aselakiin ehdotetaan lisättäväksi ampuma-asekouluttajia koskevat säännökset. Kouluttajan tulee olla 20 vuotta täyttänyt, ampuma-aseen hallussapitoon oikeutettu luvan haltija sekä ampumaseuran jäsen ja sisäasiainministeriön vaatimukset täyttävän koulutuksen suorittanut.Ensimmäisen käsiaseen hallussapitolupa ehdotetaan myönnettäväksi aina määräajaksi, enintään viideksi vuodeksi. Jos henkilö hankkii uusia käsiaseita tämän määräajan kuluessa, kaikkien käsiaseiden hallussapitolupien voimassaoloaika päättyy ensimmäisen määräajan umpeutuessa."Lähde: Sisäasiainministeriö."Metsästysaseeseen voisi jatkossa saada hankkimisluvan vasta, kun on täyttänyt 18 vuotta. Huoltajien suostumuksella voisi 15 vuotta täyttänyt henkilö saada rinnakkaisluvan haulikkoon, yhdistelmäaseeseen, kivääriin tai pienoiskivääriin metsästystä, ampumaurheilua tai -harrastusta varten. Huoltajalle voitaisiin puolestaan antaa lupa ampuma-aseen hankkimiseen ja hallussapitoon, jos alle 18-vuotias lapsi harrastaa metsästystä tai ammuntaa. Lupa olisi voimassa siihen saakka, kunnes rinnakkaisluvanhaltija täyttää 19 vuotta."Lähde: Sisäasiainministeriö.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hain noin. 5 minuuttia sitten rinnakaislupaa isäni kivääriin, oli kovan takan saada jo pelkkä paperi täytettäväksi. Piti näyttää metsästys kortti ja aikaisempi aselupa, ja minulta ne tietysti löytyivät lompakosta. ajattelin aamulla että mitä mä siellä lompsalla teen, mutta nyt kävi toteen että tarvitsinpahan sitä vain :)Eli kun haette ostolupaa/rinnakkaislupaa niin kannattaa pitää sitä lompakkoa tai käytettäviä asiakirjoja mukana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itekki täytin 15 ni käytiin viime viikol ni sain luvat. Tai rinnakkais luvat otettiin. mitenkäs jos on rinnakaislupa ni saako sil ostaa panoksia?

Saat ostaa..Ampuma-aselaki sanoo näin: 61 § Patruunoiden hankkiminen ja hallussapitoHankkimislupa, yksityinen valmistamislupa, hallussapitolupa ja rinnakkaislupa oikeuttavat hankkimaan ja pitämään hallussa sellaisia muita kuin erityisen vaarallisia patruunoita, jotka soveltuvat käytettäviksi ampuma-aseessa, jonka lainaamiseen luvanhaltijalla on oikeus siten kuin 87 §:n 1 momentissa säädetään. Lupaviranomainen voi kuitenkin sisällyttää lupaan ehdon, jonka mukaan lupa ei oikeuta hankkimaan ja pitämään hallussa keräilykokoelmaan kuuluvaan tai muistoesineenä säilytettävään aseeseen soveltuvia patruunoita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...