Jump to content
admin1542824358

Rihlakko

Recommended Posts

Isällä oli hirvimetsällä rihlakko tehnyt jekun. Hirviemä ja vasa oli ollu haukussa sen 2h ja isä pääsi törmän päälle josta näki hirvet ja alko tähtäämään vasaa, ensinmäinen laukaus ja vasa seisoo yhä pystössä kuin mitään ei olisi tapahtunut, toinen laukaus, nyt lähti hirvet liikkeelle mutta ei osumaa.Näitten jälkeen isä alko tarkasteleen ampumapaikkaa kun ase oli kohdistettu eilen ja hoksasi että ampumapaikan edessä oli ollut kuusen kuivunut oksa joka ei ollut näkyny kiikarissa mutta ku kivääripiippu oli ollu alhaalla niin siihempä ne kummatki luodit oli riipassu pintaan jälen ja kimmoneet jos minnekkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitekähän ei kukaan käytä aimpoint tähtäintä rihlakossaan kun tuntuisi äkkiseltään et olisi hyvä juuri rihlakossa sillä kun voi ampua myös haulikko puolella olen juuri ostamassa tikka07 ja kiinostaa olisko jokin syy miksi ei noi punapiste tähtäimet ehkä toii rihlakossa ???

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä se toimii ,aikanaan minulla oli rihlassa punapistetähtäin , mutta luovuin siitä kuitenkin , kun ammuin paljon lintuja luotipiipulla , ja punainen täplä oli siihen hommaan liian iso ,ei saanut tarkkaa tähtäyspistettä. Muutoin nopea ammuttaessa , kun vain on tottunut suuhen ensin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No nyt on rihlakko ostettu ja meopta kiikaritähtäin pikajaloilla kiinni.Kohdistukin onnistui aika hyvin 20mm kasa 4patia 100m.Viellä joutuu radalle menemään ja kohditamaan myös metsästys panoksilla niin sitten kettu/supi saa varoa kun päästän itseni irti

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tikka m67 ja kiinalainen point sigth punapiste kiinni jahdissa ,erittäin pieni piste,tosin kun voimakkuutta isontaa,niin sitten välkkyy isompana.ehkä vain yksi kulmaminuutti kokona,sitten on hakko BED-4 myös käytössä tosin pistoolissa,siinä on iso piste(4moa) hirvestyskoneessa aimpoint comp -3 kopio(splättispyssystä)erittäin kätevä puskahommissa .yleiskäytössä lähes aina rihlakossa punapiste,osuu haulikolla ja luotipiipulla. kova sana kettujahdissa .pisteen valovoima vaan sopivaksi ja kun ammut niin molemmat silmät auki aivokoneisto keskittää pisteen kohalleen kun säädöt on oikein.riittää kunhan piste vaan näkyy maalin kohdalla.joissakin pistetähtäimissä on tosi paha parallaksivirhe ja silloin ei osu sitten millään,se pitää tarkistaa ostaessa,korjattua ei saa.tikalla n.20 mm kasaa /100m joka riittää täysin metsästyskäytössä,vain latvalinnustuksessa käytän kiikaria

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllähän se niin vain on, että rihlakolle ominaista on että kivääri piipulla ammuttaessa noin 3 ensimmäistä laukausta on tarkkoja ja sen jälkeen kuumentuessa täytyy jäähdyttää kylmäksi, jotta seuraavat osumat on kohdallaan. Rihlakko on täysin metsästysase, eikä piiput ole vapaasti värähteleviä. L. piippujen ollessa pakotettuna kiinni toisissaan, ei ole suunniteltukaan useampiin laukauksiin peräperään. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...