Jump to content
Guest Guest

Mitä mieltä tämän vuoden kanalintu kannasta olette?

Recommended Posts

Guest Guest

Kertokaahan oliko teidän alueilla lintuja miten paljon vai oliko ollenkaan.  Täälläpäin lintuja oli paljon varsinkin metsoja ja pyitä, harmiksi lintuja näki paljon tiellä, olisikohan huonon marja sadon vika että linnut oleskelivat paljon tiellä kiviä popsien?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lintuja tuntuu olevan vahvasti tänä syksynä. Sinänsä harmi että välittömästi kaikki rajoitukset jahdista tuntuu häviävän heti paremman lintuvuoden sattuessa kohdalle. Olisi mielenkiintoista nähdä mitä ensi syksy toisi tullessaan jos tänä syksynäkin olisi vielä viime syksyn rajoitukset voimassa. Toivottavasti nyt muutaman vuotena peräkkäin sattuisi linnuille niin hyvät pesimäkelit kuin tänä vuonna. Niin ei heti oltaisi uudestaan notkon pohjalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt kanalintu kannat ovat huomattavasti paremman verrattaessa muutamaan edelliseen syksyyn. Poikueisiin törmää melkeinpä jatkuvasti metsässä liikkuessa ja aika isoja on poikueet kappalemääriltä. Eli hyvältä näyttää. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Lintua löytyy lukusia teeri/metso poikueita, mutta 70-80lukuun nähen 1/4 lintuja jälellä :) Lintujen vähenemisen syy on metsien harventuminen ja sateiset kesät ja joissakin paikoin ilvekset, ketut yms..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Mennyt kesä on tuntunut erittäin huonolta ilmojensa puolesta, jos ajatellaan kanalintujen pesinnän kannalta. Ainuttakaan poikausta en ole nähnyt mutta vähäiseksi on jäänyt tuo metsissä kulkeminenkin tänä kesänä. Viime vuonna lintuja oli hyvin joten suurta notkauhdusta en usko kantaan tulleen täällä päin vaikka pesintä hieman olisi epäonnistunut. Ja jos sateinen kesä aina pilaisi kanalintujen pesinnän, olisivat ne kuolleet sukupuuttoon jo aikoja sitten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Sateet ovat pieniä asioita lintujen häviämiseen.. Metsien harventuminen on suurin tekijä lintujen vähenemiseen. Täältä idästä linnut menevät ennen pesintää lähemmäksi naapuria venäjää, ehkä jopa venäjälle ja usein menevätkin, sitten loppu syksyn tienoilla alkavat majautua takaisin rajaa päin. Itse asun Lieksassa, joka on todella lähellä venäjää. Linnuntietä noin 20-30km, mutta kotipaikalta on venäjälle vain noin 5km, siellä on lintuja, koska mitä vähemmäksi rajaa tulee niin lintuja löytyy.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...