Jump to content
Jon

Kyyhkyjen ruokinta.

Recommended Posts

Kyse kyyhkyn ruokinnasta: Millä ruokit, milloin aloitat ruokkimisen, minkälaiseen maastoon ruokit, kuinka usein viet ruokaa, kuinka paljon viet ruokaa, käytätkö kuvia ruokinta paikalla, kuinka lähelle varsinaista passipaikkaa ruokit? Jos näihin lähdettäs hakemaan vastauksia.Itse aloitan ruokkimisen heinä- elokuun vaihteessa. Vehnää viedään 3-4 10l ämpärillistä ja herneitä pari kiloa kerralla. Tällä ruoka määrällä parhaimpina vuosina joutuu käydä viemässä lisää melkeimpä joka toinen päivä, huonompina vuosina 4-5 päivän välein. Kuvia on ruokinta paikalla 5 ja mäntyyn kiikkutetaan yksi ( mäntyyn aloitusta edeltävänä iltana vasta)Ruokinta paikkana on toiminut viime vuodet suuren pelto aukean vastapäätä oleva pienempi pelto, josta metsää lähinnä olevaa sarkaa ei enään viljellä, eikä siinä kasva juuri mitään. Passipaikka sijaitsee ruokintapaikan välittömässä läheisyydessä (30- 40m) olevan metsän reunassa, jossa hyviä yksittäisiä mäntyjä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ruokin kyyhkyjä 2 paikkaan. Tein kummatkin paikat heinäkuun alussa. Toinen paikka on aivan metsän vieressä. Sen koko on 10m x 50m. Siinä käy n. 50 kyyhkyä tällä hetkellä syömässä ja määrä kaksinkertaistuu yleensä alotukseen mennessä, ainakin viime vuosina on kaksinkertaistunut. Sitten toinen paikka on heinä pellon keskellä josta on heinä niitetty. Siinä paikassa käy n.30 kyyhkyä ja viereisessä mänty metsässä on jokavuosi monta kyyhkysen pesää, joten varmaan määrä kasvaa alotukseen mentäessä. Vien ruokinta paikoille hernettä, ohraa, vehnää ja vähän kauraa kerran viikossa. Yleensä vien kerralla n.15-20kg hernettä, 30kg ohraa, 20kg vehnää ja muutaman ämpärillisen kauraa. Passipaikat ovat melko lähellä ruokintapaikkaa, teen yleensä ne heinäkuun lopussa. Käytän myös kummassakin ruokintapaikassa kyyhkyslavaa johon laitan hernettä ja viljoja.

Käykö ohra? Sitä olis säkkikaupalla.

Kyyhkyt syövät ainakin minun kokemusten mukaan ohraa ihan yhtä hyvin, kuin hernettä tai vehnää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miten, onko sinulla kokemusta suolasta? Itse ajattelin ostaa tuollaisen 40kg säkin riistahernettä ja 25kg säkin suolaa kyyhkyille. Tarvitsee vain etsiä parempi paikka kun viimevuonna. Pellon omistaja ei halua myrkyttää peltoaan -> Heinät ja muut paskaruohot kasvavat niin, että kyyhkytkään eivät enään ruokaa huomaisi. Voisi sinne mennä luvalla heittämään pari kolme kierrosta traktorilla niin jäisi renkaanjäljet johon voi ruoan laittaa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ohra on kelpaa kyllä tosi hyvin kyyhkyille, suolasta ei oo mitään kokemusta. Eilen lähti ruokintapaikalta 15 kyyhkyä ja kaikki ohrat oli jo hävinny jo tässä vaiheessa vuotta kun täällä ainakin 3 poikaset on vielä pesässä.. Ikinä ennen ei ole näin aikasten kyyhkyjä näkynny. Voi olla, että tulee hyvä kyyhky alotus tänä vuonna! Maanantaina kattomaan mitä on ruokintapaikalta viety..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ohra on kelpaa kyllä tosi hyvin kyyhkyille, suolasta ei oo mitään kokemusta.
Eilen lähti ruokintapaikalta 15 kyyhkyä ja kaikki ohrat oli jo hävinny jo tässä vaiheessa vuotta kun täällä ainakin 3 poikaset on vielä pesässä.. Ikinä ennen ei ole näin aikasten kyyhkyjä näkynny. Voi olla, että tulee hyvä kyyhky alotus tänä vuonna! Maanantaina kattomaan mitä on ruokintapaikalta viety..

Mitä oli viety? Itse näin eilen 15 kyyhkyn  parven. Tarvitsee tosiaan ne ruoat saada hommattua tai tulee kiire.. ja sopiva paikka niille..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo kyyhkyt tykkää suolasta, mutta varikset ja harakat eivät tykkää siitä niin ne samalla häipyvät ruokintapaikalta, jos laitat suolaa. Nyt käy kummassakin ruokintapaikassa noin 50 kyyhkyä, toivottavasti pysyvät vielä 13 päivää. Kanahaukka oli käynyt toisessa ruokintapaikassa.  :( Jos vielä alkaa kanahaukka näkymään siellä niin se täytyy rauhoittaa.  ;) Kannattaa muuten ruokintapaikalle tehdä hiekasta kasoja, niin kyyhkyset käyttävät sitä kivipiiraan, niin niiden ei tarvi muualta hakea kiveä kivipiiraan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vihdoinkin sain vietyä ohrat ja suolat peltoon. 4 kuvaa kans jätin kans pellolle ja vois ottaa ne pois kun kyyhkyt on löytänyt paikan. Ei kyllä näkynyt kuin 2 kyyhkyä pelloilla. 20  Parvi on ollut suurin mitä tälle kesälle nähnyt ja toivottavasti sais sen verran vähintään kulkemaan syömäs.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuinka isolla alueella kyyhkyn ruuat kanattaa olla?Levitättäkö tasaisesti joka paikkaan vai teettekö kasoja?Mulla on 5m x 5m alue jossa ohrat ja suolat on.Riittääkö tämmönen alue jos kyyhkyjä on alueella liikkunu 20-30.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...