Jump to content
valtsu

Missä kävit/käyt armeijan?

Recommended Posts

Missä kävitte armeijan? Missä komppaniassa palvelitte?Kertokaa jotain palveluspaikasta ja millä mielellä olitta siellä?Vai kävitkös ollenkaa armeijassa?Edit: Sodankylä.11/10 oli saapumiserä ja Tukikomppania.      2.RSSKOJ eli 2.raskassinkojoukkue. Ja siinä taistelulähettinä.      Onneksi pääsin ampumaan myös "mustilla" ja kertasingoilla.      6 kuukautta ja hyvät fiilikset jäi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sodankylässähän tuo tuli vietettyä, 1 JK:n TTR:ssä(Tulitukiryhmässä, toisinsanoen leikittiin kevyen granaatinheittimen kanssa). En kovin positiivisella asenteella tuonne mennyt, mutta loppupeleissä oli erittäin mukava kokemus! Kertauskutsua tuskin tulee, kun tuo on yksi köyhimmistä kasarmeista. Näkyy myös siinä, että kaikki tekniset laitteet ovat suurinpiirtein talvisodan jäämistöä.. Helppo homma, aivot narikkaan 6kk ja teet sen mitä sanotaan, et enempää etkä vähempää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olin helsingin ilmatorjunta rykmentissä, puoli vuotta asenteella ei viimeinen eikä ensimmäinen. Parempaakin tekemistä olisi ollut kuin leikkiä puoli vuotta. Pidän hyvinkin isänmaallisena itseäni mutta kyllä tuo puoli vuottakin oli aivan hukkaan heitettyä aikaa, sitten olisi viellä pitänyt totella näitä tosielämän nurkassa seisojia.. Ei oikein sopinut minulle. Ainoana hyvänä puolena löytyi muutamia hyviä kavereita joiden kanssa ollaan vieläkin tekemisissä, vaihka armeijasta on jo kai 10 vuotta aikaa. Eikös muuten nykyään ole niin että armeijassa ei saa enään juosta, vaan siellä sauvakävellään?! ;D Helppo tappaa vihollinen nauruun kun hyökätään...

kyllä sen huomasin itsekkin että lepsummaksi menee joka vuosi....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hmm itse en ole varma minne joudun. Kajaaniin varmaan. Kuopioon olisin sillä halunnut kun helppo olisi ollut käydä kotonakin välillä, mutta sinne tuntuu olevan vaikea päästä. Noh. Kohta puolisiinhan ne kutsunnot taitaa olla, että sittenhän tuon näkee minnekkä joutuu. -Arska_1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Urheilujoukot lahti, tiedustelu alikessu. Kyllähän tuollakin pärjää, kun on kunto kohdallaan ;).Aikaa jo vierähtänyt tovi palvelin isänmaata 11kk -88 vuonna reserviin. Tapana oli tehdä asiat kerralla ja kunnolla niin ei tarvinnut sitten harjoitella, tarvittaessa harjoiteltiin aika vauhdikkaastikkin, koska pojilleei aivan pikku sulkeiset tehonneet useimpien ollessa kohtalaisen hyvän peruskunnon omaavia yksilöitä.Pääsykokeet testeineen piti läpäistä, että tuonne hyväksyttiin sen urheilumenestyksen lisäksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaartin Jääkärirykmentissä koko palvelus, saapumiserä II/08.Peruskoulutuskausi Sotilaspoliisikomppaniassa, AUK:ssa tulenjohtoaliupseeriksi. Johtajakaudella Kaartin Jääkäritoimikunnan puheenjohtaja, KaartJR:n Erikoiskomennusjoukkueen johtaja sekä VMTK-sihteeristön Maavoimien edustaja. Ensimmäiset 6kk ryynäämistä ja viimeiset 6kk semmoisia missä sai käyttää jo omia aivoja  :) Tuli Puolustusvoimat tutuksi vähän eri vinkkelistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ivalon Rajajääkärikomppaniassa II/04 tuli käytyä rajasissin havut hakemassa ja sinne meno oli yksi elämäni parhaita päätöksiä! :) Kotimatka Vaasaan oli 17h per suunta, mutta kyllä siihenkin sitten tottui... :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Karjalan Jääkäripataljoonassa/ KarJP, sissikomppaniassa. Sissialikersantti, vahvoja puolia armeijassa olivat ammunta (pataljoonan mestaruus) ja suunnistus - silloin kun palkintona oli kuntoisuusloma. ;DJa kyllä sitä riittikin!  Metsässä asuttiin paljon. Silloin joskus keljutti rajusti, nyt ne ajat hymyilyttää - positiivisessa mielessä!  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kontiorannassa huoltokomppanjassa kuskina. Aloitin asepalveluksen 2010 tammikuussa ja kotiudun 2011 tammikuussa. Nopeasti aika menny kohta 8 kuukautta takana.

Siis entisessä KarJP: ssä missä minäkin.  ;DMikä se nyt on nimeltään? Karjalan Prikaati?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...