Jump to content
Heittelija

Vinkkejä teeren houkutteluun kuvilla ja suulla ääniä tehden

Recommended Posts

Nyt kysyisin vielä että onko mitään osoitetta josta voisin opetella houkuttelemaan teeriä suulla, ilman mitään pilliä.Käy myös sivu jossa vain kuulee teeren ääntelyä tai kirjoittakaa vinkkejä miten saisi näitten teeren kuvien tehoa lisättyä äänillä sekä miten kuvat kannattaisi asettaa pellon reunaan jossa teeriä on käynyt syömässä

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia vastauksista kävinkin ostamassa tokmannilta muutaman nuita samettikuvia ja hinta oli 5e kpl.Nyt kysyisin vielä että onko mitään osoitetta josta voisin opetella houkuttelemaan teeriä suulla, ilman mitään pilliä.Käy myös sivu jossa vain kuulee teeren ääntelyä tai kirjoittakaa vinkkejä miten saisi näitten teeren kuvien tehoa lisättyä äänillä sekä miten kuvat kannattaisi asettaa pellon reunaan jossa teeriä on käynyt syömässä

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minkälainen sää olisi hyvä suhauttelemiseen aamusuolla tai pellolla? ja mininkäs aikaan ruukaavat lentää aamulla? Olis yksi pelto tiedossa jossa käy monesti teeriä aamuisin (kukkoja pelkästään), ja olis tarkoitus käydä kokeilemassa siellä tuota suhauttelua..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minkälainen sää olisi hyvä suhauttelemiseen aamusuolla tai pellolla? ja mininkäs aikaan ruukaavat lentää aamulla? Olis yksi pelto tiedossa jossa käy monesti teeriä aamuisin (kukkoja pelkästään), ja olis tarkoitus käydä kokeilemassa siellä tuota suhauttelua..

Teeret tulee pelloille useinkin auringon nousun aikaan ja hiukan sen jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tänään kävin kokeilemassa tuota suhauttelua. Menin aamulla noin 6:den aikoihin pellon reunaan kun oli vielä melko pimeää. Aloittelin passipaikalle päästyäni suhauttelun ,alussa oli vähän säätämistä että sai vähänkään aidon kuuloista suhauttelua..suhauttelin ja noin 7-8 aikoihin kuului ensimmäinen suhahdus kauempaa ja kohta alkoi pulinaa kuulua samasta suunnasta. Teeri vastaili noin reilut puolituntia tuntia mutta ei tullut lähemmäksi. Päätin harjoittelun vuoksi odottaa pellolla jos tulisivat mutta ei.. Ei enää havaintoja muuta kun 1 teeri lensi yllättäen yli, oli tulossa läheiseen koivuun mutta pelästyi kai liikettäni ja lensi ties minne..Ihan hyvin mielestäni havaintoja ensimmäiseksi reissuksi. Kuvien käyttö saattais olla hyvä konsti saada teeret tulemaan? Helpostihan nuita kyllä tekis itsekki pari..E: Huomena uudestaan, tällä kertaa matkassa itse tehty kaave.  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Teerenkuvista puheen ollen.Teeren kaavakkeita saa tehtyä itsekkin helposti, tässä linkki http://www.luonnossa.net/Metsastys/Teeren_kuvat/teeren_kuvat.html(ohje ei ole oma.)Teeren soihaus -äänen oppii parhaiten tekemään suullaan kun kuuntelet miten teeret tekevät sen "livenä" nevalla. Pillitkin ovat tähän tarkoitukseen keksitty, mutta pilleihin en ole ikinä turvautunut, nimittäin luotan omaan ääntelyyni.  ;)Teeren metsästykseni on AINA ollut kuvastus painotteista, joskus olen metsojahdin yhteydessä ampunut muutaman poukun, mutta kuvastuksesta sen verran, että kuvat kannattaa laittaa näreisiin passi paikasta noin 20m, ja muistakaa se, jos omistatte naarasteeren kuvan, niin AINA ukkoteeri korkeammalle kuin narttu, muuten kuvastus menee mönkään ja nokat kohti tuulta. Soihauksissa sellainen rytmi, että pari kertaa minuutissa, ja pitää muistaa pitää pitkiäkin taukoja. Ei sellaisia tunnin kestäviä soihaus sesonkeja.-kokenut teeren kuvastaja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
aamulla suon laitaan, pari teeren kuvaa latvaan ja suhauttelet tyyliin    shuish ja odotat että teeret tulevat ;)Tai sitten menet suon tai pellon reunaan 20-30m päähän kukupuusta mihin teeret yleensä tulevat suojaudut ilmatiedustelijoiltanäköestein menemällä pusikkoon mistä ilman lämpökameraa ei sinua havaitse, ampumaaukko puunlatvaa päin ja odotat... odotat hiirenhiljaapaikallasi pysytellen esim. lämmin makuuasento pyssy valmiiksi kukkupuun latvaan suunnattuna 2-3 tuntia auringon noususta ne tuleejos sinäpäivänä tulevat ja olet oikean aamuruokailu/soidin suon/pellon reunassa veikkaampa jopa matkimattakin varsinkin oikein asetetuillekuville tosin teeren kieltä pulputtamaan voi oppia matalan vihellysäänen katkottamista treenaamalla siihen suhautukset tarvittaessa päälle niin paistilta alakaapi tuoksumaan. Vaatii pitkää pinnaa ja levollista luonnetta ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen vuosia suihannut teerille ilman pillejä. Parhaiten tuon oppii kun aamulla lähtee kuuntelemaan/katsomaan teeren soidinta. Ihan tarkkaa suihausta ei tarvitse tehdä, hyvän metsästysystäväni kanssa meille on ihan erillaiset suihaukset mutta kumpikin toimii.Tarkastikkun kuuntelee teeriäkin niin huomaa että monesti tulee kolmea neljää erillaista suihausta.Ei muutakun kevät soitimelle kuuntelemaan niin on koko kesäaikaa kotonakin suihailla...  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Elikkä 3-6kuvaa riittää helposti. Elä laita kuvia liian lähelle toisiaan. Ja kuvan nokka tuulta kohti elikkä lintu vastatuuleen katsomaan (Teeri ei ikinä istu myötätuuleen päin). Teeri pillillä nopeita/kovia suhauksia kerran 10minuutissa noin :) Joskus pilliä ei tarvitse ollenkaan, ja katso aina selän taakse hyvin useasti linnut tulevat selän takaata. Elä tee äkkinäisiä liikkeitä, vaikka teeri olisi 300metrin päässä lentämässä sinua päin. Näillä pääset alkuun. Itse olen harrastanut teerien kuvilta pyyntiä +15vuotta nämä asiat kannattaa muistaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

4-6kuvaa on pelittänyt yleensä hyvin. tuulella ja nokalla ei ole väliä, kuka edes menee tuulisella säällä suolle? ei ne teeret tule sillon sinne.kevyen tuulen kestää, mutta silloinkin nokalle on ihan sama. pilliä ei tarvitse kun opettelee suulla suhauttaa, se pilli on muutenkin niin luonnottoman kuuloinen. kaveri puhaltaa suulla niin hyvin ettei oikeasta teerestä erota.sen verran voi olla piilossa että kattelee pari männyn närettä ja niiden kupeessa istuu liikkumatta. myös korkeat mättää kelpaa hyvin, jos väliin pääsee istumaan. myös isomman männy juuressa voi istua aika huoletta, jos malttaa olla liikkumatta. kasvot oltava aina naamioituna.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Teeret itse asiassa tulevat tuulisellakin kelillä useasti suolle. 31vuotta. metsästystä takana, joten ei kannata ruveta väittelemään. Ja joskus on että lintuja ei näy edes tyynenä pakkasaamuna.  Kasvojen naamiointia on hehkutettu 10vuotta ja se on paska puhetta että kasvot on naamioitava. Ei minkäänlaista merkitystä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jokaisessa metsästysmuodossa, jossa käytetään kaaveita hyväksi, on tuulen ja auringon suunnan merkitys EHDOTON, nokka kohti tuulta AINA, ja sekin kannattaa muistaa, että linnut eivät koskaan katso aurinkoon päin, kun ruokailevat tai oleilevat, et sinäkään huviksesi autoa ajaessa aurinkolaseja tai lippaa auringon edessä pidä? Kasvojen naamioinnilla ei ole suurta merkitystä, hifistelyä ja rambo touhua sanon minä, sillä on merkitystä, että olet liikkumatta sielä passissa, etkä kokoajan pyöri ja vääntele itseäsi sielä passissa kuin jokin asia jossakin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

10v kokemuksella voin sanoa, että jos puun latvat heiluu niin voi rauhassa jatkaa unia. Meillä päin kun on pakkasaamu niin ei oo kertaakaan jättänyt vielä linnut tulematta. Määrä vaihtelee mutta aina on jotain.  Kyllä se naama on mikä erottuu kilometrin päähän. Ei paljo kärsi päätä pyöritellä, niin liike näkyy aivan selvästi. Se on sitten eri asia onko teeri idiootti ja tulee kattoo että kuka siellä pyörii mutta yleensä ukkoteeret kyllä välttelee jos selvästi liikkuu passissa. Akkateerethän ei tosiaan mitään tajua..Ja kuvien asettelusta: musta kumpparukin kelpaa teerelle, mistä ne tietää mihin päin se kattelee?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Totta kohta, että teeret huomaa liikkeen etäältä, mutta jos ei liiku niin ei tarvitse välttämättä naama suojausta.

Teeret vielä monesti semmosia, että vaikka näkevät niin vähä muuttavat lentosuuntaa. Yleensä siitä 50m lentävät ohi. Naamiointi kun on kunnossa niin tulevat ihan kopiksi, pääsee hyville holleille.Tietty mikään naamiointi ei piilota isompaa liikettä mutta vähän kärsii päätä pyöritellä kun on naamiohuppu päässä. Sitten taas jos on ilman huppua ja aurinko paistaa vielä sopivasti kasvoille niin ei kärsi milliäkään liikkua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Totta kohta, että teeret huomaa liikkeen etäältä, mutta jos ei liiku niin ei tarvitse välttämättä naama suojausta.

Teeret vielä monesti semmosia, että vaikka näkevät niin vähä muuttavat lentosuuntaa. Yleensä siitä 50m lentävät ohi. Naamiointi kun on kunnossa niin tulevat ihan kopiksi, pääsee hyville holleille.
Tietty mikään naamiointi ei piilota isompaa liikettä mutta vähän kärsii päätä pyöritellä kun on naamiohuppu päässä. Sitten taas jos on ilman huppua ja aurinko paistaa vielä sopivasti kasvoille niin ei kärsi milliäkään liikkua.
Itse voisin kertoa tällaisen tositarinan tähän väliin:Olin teeriä kyttäämässä nevalla, ja kun aamu alkoi olla ohitse, nousin passista ja lähdin kuvia hakemaan reppuun n. 15 metrin päästä passista, kun pääsin kuville ja nii aloin retuuttamaan puusta alas, näin sivusilmällä niinkuin jokin lentäisi kohti minua, käännyin nopeaa katsomaan mikä se on ja teerihän sieltä tuli. Haulikko oli 5 metrin päässä maassa minusta, ja juoksin hakemaan sen, kun teeri oli vielä n.60 metrin päässä minusta. Teeri jatkoi lentoaan ja tuli suoraan minulle kopiksi, oli helppo tehdä onnistunut riistalaukaus. Että se siitä naaman erottavuudesta, ja ei ollut edes nuori lintu. Sellaista on puhuttu ja tutkittu, etteivät linnut erota värejä tarkasti, eli naaman värittämisellä ei ole mitään merkitystä, eikä sen piilottamisella. Liikkeen linnut erottavat paremmin kuin hyvin, jos osaat olla hissuksesi passissa, uskoisin että tulos on sama kun sinulla olisi rölli puku päällä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...