Jump to content
jefferson

Uusi jahtikausi 2013

Recommended Posts

Joko on koirat reenattu kuntoon ja onko tarkoitus lähteä heti reilun viikon päästä jahtiin? Kunhan jahti pääsee käyntiin niin kertoiltaa tapahtumista mitä eteen tulee. Itsellä reenissä 2 jämptiä, toisen pitäisi tänä syksynä jo alkaa pelaamaan kun ikää jo yli 3v, viime syksynä sen verran hajulle päästin, että yksi kaato haukkuun mutta vielä ei koiralla kokeisiin asiaa. Kasvamassa on nyt 6kk vanha narttu, pikku hiljaa pitäisi alkaa totuttamaan metsän hajuihin.Jahtiin olisi itsellä tarkoitus lähteä heti ensimmäisenä viikonloppuna, toivottavasti nyt ei ole lämmintä +20 niin kuin parina aiempana vuonna.Edit.Otsikko. Edit.Otsikko

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ainaki 15 hirveä kaadettuna. Vielä on jäljellä noin 30 lupaa.Alku on mennyt nyt ihan hyvin vaikka kanta on heikompi kun viiime vuonna.Kyllä luvat saadaan ammuttua jos hirvien liikkumiset talvehtimisalueille on samana ajankohtana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vasa kaadettiin tänään isän kanssa. Kaadolle kun mentiin niin lyödettiin vain toinen reikä ja molemmat sanoi, että kyllä se mulla ainakin lavan etureunaan laukes, kun juoksevaan ammuttiin. Noh nylettäes sitten ne reiät oli päällekäin reilu 5cm eroa ;D Porukka on nyt tänä syksynä ampunut 30 hirveä. Pyydetty on 5 päivää (vain viikonloput ja pyynnin alotusta siirrettiin viikolla)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noniin tänään oli meidän ryhmälle eli 3 ryhmälle 4 hirven päivä. 3 sonnia ja vasa. Isän kans ammuttiin yks sonni. Piikkejä 5+3. Porukassa on 4 ryhmää ja mikään muu ryhmä ei saanut hirveäkään kuin me. Nyt seuran alueelta ammuttu 34 hirveä ja niistä 3 ryhmä ampunut 15. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä viimosen aikuisen luvan kanssa tuntuu tekevän nyt tiukkaa mutta eihän se aina onnistu niinkuin pitäisi. Vasa porukoita on liikkeellä runsaasti mutta yksinäiset hirvet on kadonneet aivan kokonaan tai sitten ne on mallia avaruussukkula, joka ei pysähdy minnekään... kaverin koira sai lauantaina juosta 47km hirven perässä eikä yhtään kertaa jäänyt 5min pitempään haukuttavaksi... hirvi kiersi ainakin 4 seuran alueella :).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaikki luvat on tältä erää ammuttu. Ei siinä mennyt kuin 4 viikkoa, vaikka metsästettiin vain viikonloppuisin. Lupia oli 15-20. Myös hirviä tuntuu alueella riittävän, kun jälkiä ja itse eläimiä näkyy joka paikassa. Ollaan me isännän kanssa metsästetty naapuriseuroille hirviä, kun he eivät ole saaneet kovin kummoisesti niitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

jahas jahtikausi päätyikin sitten vauhdikkaasti. Lauantaina nurin viimeinen oma lupa ja sitten samalle päivälle myös veteraanien huutokauppa hirvi, joten nyt odotellaan mahdollisia lisälupia. Omalta kohdalta myös mukava päivä koska pääsin ampumaan nuo molemmat hirvet. Katsotaan jos saisin aikaan pienen reissuraportin...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pyynti päätty tältä vuodelta eilen.Aluksi lupia oli 52, mutta sen jälkeen otettiin lisä lupia ja hirvejä kaadettiin nyt 65. Osuuksia porukassa on 49. Pyynti päiviä oli tänä vuonna 12.Meidän perheelle myös isoimmat sarvet tänä syksynä koko porukasta, isoveljelle 9 piikkinen ja minulle 8 piikkinen. Näiden lisäksi molemmat isä ja minä ammutiin vielä yks vasa molemmat, joten ihan tyytyväinen täytyy olla tähän vuoteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aloitus viikonloppu lähestyy. Toinen koira valitettavasti telakalla, johtuen jalasta olevasta haavasta joka ei tahdo parantua millään onneksi tänä aamuna oli jo melkein umpeutunut, pari kolme viikkoa vielä niin pitäisi olla toivottavasti kokonaan kunnossa. Onneksi kaverin kanssa oleva porukan koira  avasi sanaisan arkkunsa hirville eilen (ikää vähän reilu vuosi) ja 1,5h hiukan katkonaista haukkua saatiin ilmoille, tästä on hyvä jatkaa. Haukuttavanakin oli kuulemma ollut ihan komea yksilö piikkejä 15-20 väliin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse en kuulu hirviporukkaan, mutta hirvejä näyttää olevan taas melko paljon. Melkein joka reissu kun käy teeren pyynnisä käveleen muutaman tunnin niin pääsee näkemään hirven, parhailla reissuilla näkee neljää ja kuutta hirveä :)Tämmönen sarvipää tuli kaveriksi kahvitauolla...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nollatuloksella alkoi tämä kausi. Lauantaina ei saatu kuin yksi kontakti hirveen, sekin houkuttelemalla ensimmäisessä ajossa. Hirvi ei kuitenkaan tullut lähelle ja "katosi" kun siihen kohtaan tehtiin ajo myöhemmin.Tänään en porukan mukana ollut, mutta emä-vasa parisko oli tullut kulkenut passimiehen selän takaa ensimmäisen ajon aikana, vieläpä sellaisessa risukossa, ettei voinut ampua. Loppupäivä hiljaista..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä lauantaina nollat hirviä kyllä oli mukavasti, sunnuntaina nurin vasta ja 4-piikkinen. Luvista jäljellä enää vasa ja kaksi aikuista. Itse touhuilin oman pentukoiran kanssa koko viikonlopun ja hyvin hommat edistyy. Jos saan aikaiseksi niin kirjottelen vähän pidemmän raportin tonne reissurapsojen puolelle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hyvin on pyörähtänyt jahti käyntiin. Itse pääsin lauantaina kaatamaan vasan, tuli risukkoisessa metsässä laukalla n. 3-4m leveälle ajouralle, ei paljon kerennyt tähtäilemään. Hirvi kaatui niille sijoilleen. Sunnuntaina pyydettiin koko päivä (klo 8-19) tyhjää, vaikka elukoita oli mukavasti ja koiratkin toimivat. Aina ne vaan osasi kiertää passit!Eilen sitte taas vasa nurin koiran haukkuun ja tänä aamuna samalle koiralle samanlainn elukka. Ilmeisesti tuo lehtien putoaminen puista ja tuulinen keli tekee sen, että hirvet ei meinaa millään pysähtyä koiran edessä. Tosin kaverin koira haukkui emää ja kakkosvasoja 19h :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No juu hirvikausi on pyörähtänyt käyntiin.3 hirveä kiikkumassa ja karhu :oEnsimmäinen karhu 70 vuoteen. Kuulemma sota aikana ehkä viimeksi ammuttu meijän kylällä.Harmi kun ite en päässyt jahtaamaan hirviä. Hirvenmetästys on meijän seurassa ollu enimmäkseen ajometästystä miesvoimin.Karhukin lähti sen avulla liikkeelle.Itekin ryynänny siel hirvien perässä pää kolomantena jalakana viimeset 4 vuotta.Voishan tuon pyssynkin hankkia nii pääsis helepommalla ja mukavampaa olis. Jos raaskis vaan.Lupia saatiin 24 aikusta ja 24 vassaa. On siinä juoksemista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

.222Masterilla ihan kivasti lupia, voi kun meilläkin olis sais, koirat hyvää reeniä eikä luvat loppus ainakaan ihan käsiin. Nyt o ensimmäiset hirvet löyty pakkaseen eilisen palottelun jälkeen, jäljellä vielä yksi vasa ja kaksi aikaista. Samalla katsottu koiramiehille alueet mistä aloitetaan lauantaina, toivottavasti pentukoira jatkaa samaan malliin kun edellisenä viikonloppuna (knok, knok, puuta koputtaen)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...