Jump to content
Baikalla

Ase-lupa

Recommended Posts

Nii mites tuo aselupa hankitaan.Se hakemus pitää täyttää,mutta onko sen jälkeen vielä joku haastattelu poliisiasemalla?Meneekö kauan että päätös tulee?Kävin tentissä 3 viikkoa sitte ja pääsin läpi,mutta ei oo vielä kortti tullu,nii miten kauan siihen menee? ???

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mihin aseeseen hait lupaa? Nykyään on ainakin Länsi-Suomessa todella vaikea saada lupaa pyssyyn. Ja onhan siinä se haastatteluosuus myös.Samalla voit varautua todistamaan sen, että et ole hullu. Tähän kelpaa vallan mainiosti lääkärintodistus. Ja kyllähän sen kortin tulemiseen hieman menee aikaa. Oma rinnakkaislupani taisi kestää 2 viikkoa muinnoin. Eikä se haastattelukaan mikään tappava paikka ole

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En ole muutamaan vuoteen lupia hakenut, mutta niinhän sen pitäisi tarkempaa nyt olla. Mutta onko tosiaan nykyään aina myös haastattelu jo? Ennen haastattelu pidettiin vain jos oli rikosrekisteri, ei metsästyskorttia sekä ei kuulunut mihinkään metsästysseuraan.. Eli en oikein tahdo uskoa että haastattelua on, jos omistat luvat jo useampaan aseeseen, olet pysynyt kaidalla tiellä sekä todistat että kuulut metsästysseuraan..Kai?

Kuvittelisin (ja toivoisin), että ensimmäista asettaan hankkivat haastateltaisiin, mikä onkin hyvä. Itse vein viime viikon torstaina ostolupahakemuksen, ei ollut puhettakaan mistään haastattelusta. Tosin kaksi lupaa on jo entuudestaan ja hain ostolupaa ihan normaalille metsästysaseelle metsästysperustein. Paljon näistä lupa-asioista netissä vouhkataan, mutta minusta byrokratia on edelleen ihan järkipohjalla ja jopa tiukentamisen varaakin varmasti on.  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä muutama vinkki kun ostaa ensimmäistä asetta ja täyttää kantolupa hakemusta.Ennen eli noin 4 vuotta sitten ei tarvinnu paperiin laiittaa kuin aseen säilytyspaikka(asekaappi) ja metsästettävä kohde(Pienriista) ja lisäksi tietenkin omat ja aseen tiedot.Tämä siis omaa ensimmäistä pyssyä hankittaessa.Vuosi sitten tuttava kävi ostamassa oman aseen. oli tullut uusia asioita kantoluvan hankkimiseen.Haastattelu on vissiin jokaisella ensimmäistä asetta ostettaessa. Papereihin piti luetella n. 6 pienriista lajia jota aseella metsästää. Ja säilytyspaikka piti olla nimellä (lainmukainen asekaappi). Aseenkantoluvan hinta on tuplaantunut ja syytä en tiedä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

tarviiko yhdellä aseella olla asekaappi vai riippuuko mikä ase on? esim. haulikko tai pienoiskivääri

JOKAISELLE ruutikäyttöiselle aseelle pitää olla jonkinlainen turvallinen ja lukollinen säilytyspaikka, eli näin sanottuna asekaappi, mutta MIELESTÄNI asetta saa säilyttää ei näkyvässä paikassa vain, jos on pussissa ja liipaisinlukko liipasin kaaressa kiinni. (korjatkaa jos olen väärässä)Meillä on asekaappi palvellut jo melkein toistakymmentä vuotta, ja jatkossakin pyssyt ovat siellä odottamassa jahtia : )

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miten se sitten toimii jos ite asuu Tampereella ja vaari Helsingissä ni minne poliisi asemalle se sitten viedään? Sinne minne ne paperitkin viedään ?

Tässä tapauksessä sinä viet ne paperit Tampereen poliisille, joten myös aseenkin joudut roudaamaan sinne näytille. Ja varaudu siihen, että papereiden käsittely voi kestää jonkun aikaa, ainakin itselläni kesti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onkohan aselainsäädäntö muuttumassa viel ensivuoden vaihteessa eli 2010-2011? Ittellä semmone tilanne et täytän 15v 21. joulukuuta ja nyt on kova huoli  :D siitä et kerkeenks saaha kantolupaa haulikkoon ennen lainsäädännön muuttumista?  ???Viisaiden neuvoja tarvitaan, kiitos vastauksista!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onhan se hieman muuttumassa. Se, että tuleeko laki voimaan milloin, on täysin arvailuiden varassa, joten aika näyttää."Ampuma-aseen hankkimisluvan saamisen yleiseksi alaikärajaksi esitettäisiin 18 vuotta. 15 vuottavaan ei 18 vuotta täyttänyt henkilö voisi saada huoltajien suostumuksella rinnakkaisluvanhaulikkoon, kivääriin, pienoiskivääriin tai yhdistelmäaseeseen."http://www.aselaki.info/materiaalit/AAHY_ampuma-aselain_muuttaminen.pdf

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Noniin olen 14 v ja suorittanut metsästäjän tutkinnon ja omistan jo metsästys kortin . Eli pitääkö minun esim. isän hankkia aselupa ja hän voi myöntää aseen minulle. Vai voivatko polliisit antaa minulle luvan vanhemman päätöksellä. Kertokaa miten minun pitäisi toimia nytten ja esim. isäni ei omista vielä metsästäjäkorttia, että tarvitseeko hän sen ennen kun voi asetta hankkia ????????????????

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No joo. Siis ennen kuin olet täyttänyt 15 vuotta et voi metsästää muuta kuin isäsi ja veljesi kanssa. 15 vuotiaana voit saada rinnaikkaisluvan isäsi aseeseen, jolloin saat kulkea yksiksesi metsällä. Ja isäsi taas näillä nykyään todella tiukoilla säännöksillä tuskin saa asetta, jos ei harrasta metsästystä tai kilpa-ammuntaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Mitenkäs nuo lupa-asiat menevät, mikäli ensikertalainen haluaisi samalla kertaa hankkia (rinnakkais)luvat kahteen aseeseen, kivääriin ja haulikkoon?Suoritin kortin keväällä ja pääsen liittymään kotipaikkakuntani hirviporukkaan. Lisäksi isälläni on hallussa alueita, joilla saisin harjoittaa esim. sorsastusta. Onko tällaisessa tapauksessa edes järkeä koittaa hankkia lupia kahteen aseeseen kerralla, vai onko helpompi tyytyä "vain" haulikkoon ja aloittaa hirvestys vasta myöhemmin? Varsinais-Suomen poliisilaitokselle joudun lupahakemukseni toimittamaan, ovat kuulemma sangen niuhoja lupa-asioissa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

En ole ihan varma mutta kun menet hakemaan rinnakkaislupaa sen yhteydessä voin jonkinlaisen lisäluvan laittaa joka maksaa saman verran kuin rinnakkaislupa joten sinänsä se kannattaisi hankkia kumpaakin se lupa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Näin ymmärsinkin, mutta tarkoitin lähinnä sitä, että myöntääkö Varsinais-Suomen poliisi luvan kahteen eri aseeseen samalla kertaa uudelle aseenhankkijalle? Olen kuullut monesta lähteestä, että ko. laitos on tiukimmasta päästä myöntämään lupia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...