Jump to content
apina

Kenelle kuuluu sarvet?

Recommended Posts

Virkistäkääpä muistiani kenelle kuuluu kaadetun hirven sarvet?Sattui seuraavanlainen tapaus: Hirvi tuli rämeelle kahden passimiehen eteen, ensin sitä ampui mies numero yksi, hirvi jäi hetkeksi seisomaan ja sitten lähti hitaasti liikkeelle , jolloin mies numero kaksi ampui sitä. Hirvi pysähtyi noin ¨parinsadan metrin päähän. Huojui siinä aikansa ja kaatui maahan ja kuoli. Nyljettäessä todettiin mies numero ykkösen osuneen hirveä kaulaan ja verta oli tullut myös maastoon koko matkalle kaulalta. mies numero kakkonen oli osunut hirveen takapaistille jolloin luoti oli mennyt lihoilta sisään.Kummalle sarvet kuuluu?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä päin sarvet kuuluu aina ensimmäisenä hirveä ampuneelle, vaikka hirvi vain haavoittuisi, jos se saadaan myöhemmässä vaiheessa kaadettua. Jos hirveä ei saada kaadettua, tulee hirveä ampuneelle keppihuki eli 2 päivää metsäsystä ilman asetta. Näin täällä päin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässäkin pätee vanha viisaus  " Ensimmäöinen luoti ja viimeinen hauli " eli sarvet kuuluu ensimmäisen osuman ampuneelle.Voi vielä spekuloida että jos se toinen ampuja ei osunut edes haavakkoa kuin takapaisteille niin tuskin olisi osunut tervettähirveä ollenkaan ...... :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vanha sääntö  on :Ensimmäinen luoti,viimeinen hauli eli kiväärillä ensimmäinen osuma ratkaisee,koska silloin kaatolupa on käytetty kun osuu,riippumatta siitä mihin (luotiin)kaatuu.Haulihommissa viimeinen osuma samaan kohteeseen ratkaisee pelin,itekkin olen aikanaan isot sarvet menettänyt kun ei ole tietoa ollut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täältä myös ääni ykköselle, niin eiköhän tämä ole yksimieliseti jo ratkaistu.Eiköhän se näin ole miten marlinisti sanoi.

Vanha sääntö  on :Ensimmäinen luoti,viimeinen hauli eli kiväärillä ensimmäinen osuma ratkaisee,koska silloin kaatolupa on käytetty kun osuu,riippumatta siitä mihin (luotiin)kaatuu.Haulihommissa viimeinen osuma samaan kohteeseen ratkaisee pelin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...