Näytetään kaikki 14 tulosta

Heittohyrrä

Heittohyrrä, eli heittohyrräkela on hyrräkela joka on tarkoitettu heittokalastukseen. Varsinkin viime vuosina, matalaprofiiliset heittohyrrät on nostanut päätänsä voimakkaasti haukivieheiden kasvaessa. Kysynnän kasvaessa heittohyrräkelat on myöskin kehittynyt merkittävästi eteenpäin. Heittohyrräkeloihin on tullut lisää uuden tyyppisiä jarruja, nerokkaita ratkaisuja heittopituuden kasvattamiseksi, eri välityssuhteita jne. Muista ostaa myös heittohyrrä vapa suoraan kiinasta, se tulee huomattavasti halvemmaksi kuin kotimaasta!

Heittohyrrän valinta

Heittohyrräkelan valinta on helppoa ja yksinkertaista. Ensin katsotaan lompakkoa että paljonko on varaa heittohyrräkelaan laittaa. Sen jälkeen mietitään mitä kalastetaan ja koska kalastetaan. Jos tarkoitus on hankkia vain yksi heittohyrräkela, kannattaa panostaa laatuun ja ostaa esimerkiksi matalakitkainen heittohyrräkela, mielellään 6.3:1 välityksellä.

Jos taas aiot hankkia useamman kelan, suosittelemme hankkimaan yhden hitaan heittohyrrän ja vastaavasti yhden nopean heittohyrrän. Heittohyrräkela on myös täydellinen valinta jos matkustat jäämerelle kalastamaan rannalta. Tällöin kannattaa valita heittohyrrä isoille kaloille.

Ale!
41,66
Ale!
194,15
Ale!
Ale!
17,73
Ale!
16,55
Ale!
25,50
Ale!
15,50
Ale!
85,06
Ale!
85,12

Mihin heittohyrrä soveltuu?

Heittohyrräkela soveltuu parhaiten hauen heittokalastukseen. Silloin viehepainot on suuria ja tarvitaan välillä pitkiäkin heittopituuksia. Lisäksi tällöin on tärkeää että kelassa on jarru kunnossa. Heittohyrrä soveltuu myös loistavasti esimerkiksi kuhan jigaukseen. Tällöin kannattaa ehdottomasti valita matalakitkainen heittohyrräkela, sillä viehe painot eivät ole hirveän suuria! Myös jäämerellä kalastukseen kannattaa valita heittohyrrä jos kalastat rannalta. Näin saat heittopituutta, mutta myös hyrräkelan edut käyttöösi! Voimakas jarru on tärkeää jäämerellä kalastaessa, sillä siiman päähän saattaa iskeä hyvinkin suuri turstaka tai vaikka ruijanpallas. Tällöin jarrusta loppuu teho alta aikayksikön ja puola on tyhjä ennenkuin ehdit kissaa sanoa!