Näytetään kaikki 5 tulosta

Liittymät riistakameraan ja tutkapantaan

Perinteinen kysymys kahvikupin ääressä: ”Mistähän mä saisin hyvät liittymät riistakameraan ja tutkapantaan?” Moni valitsee sen ensimmäisen ja kalliin, mutta liittymä kannattaa aina valita tarkkaan harkiten, sillä siinä säästää selviä euroja ja ennenkaikkea hermoja. Listasimme järkevimmät liittymät metsästäjälle ja kokosimme hieman valintaohjeita. Lisäksi listasimme yleisimpien liittymien riistakamera asetukset. Muistathan ottaa SIM-kortin PIN-kyselyn pois päältä.

Liittymä riistakameraan

Liittymän valinta riistakamera on monelle henkilölle vaikea aihe, mutta yritetään tehdä siitä yksinkertaista!

Valinta lähtee aina siitä että ensimmäiseksi selvitetään millainen riistakamera on käytössä ja missä sitä käytetään. Jos käytössä on ensimmäisiä lähettäviä riistakameroita, on aivan turha maksaa 4G-liittymästä kalliita kuukausimaksuja, kun riistakamera ei osaa hyödyntää lähetysnopeutta. Tällöin järkevin vaihtoehto on valita edullinen kuukausimaksullinen riistakamera liittymä elisalta.

Liittymän nopeuteen vaikuttaa myös se, että haluatko lähettää riistakameralla kuvia vai videoita. Keskitasoisia kuvia lähettäessä riittää perinteinen 3G-liittymä DNA:lta, kun taas laadukkaita videoita lähettäessä suosittelemme Moi – liittymää. Moi-liittymä on myös järkevin jos tarvitset useita liittymiä erilaisiin tarpeisiin.

Toiseksi pitää selvittää oman metsästysalueen kuuluvuus. Kuuluvuus riippuu operaattorin tukiasemien sijainnista ja varsinkin haja-asutusalueella näissä on suuria liittymä kohtaisia eroja. Käytännössä jokaisen operaattorin sivulta löytyy kuuluvuus verkko-kartta josta kuuluvuuden voi tarkistaa.

Liittymät riistakameraan ja tutkapantaan

DNA Laitenetti – Edullinen liittymä tutkapantaan

4,37
9,96
4,37

Liittymät riistakameraan ja tutkapantaan

Moi Mobiili – 4G-liittymä riistakameraan ja tutkapantaan

6,72

Liittymät riistakameraan ja tutkapantaan

Saunalahti(Elisa) Huoleton 5g 300 M – Liittymä älypuhelimeen

35,71

Riistakameran asetukset

Riistakameran asetukset herättää aina tunteita. Harva meistä on saanut riistakameraa ensimmäisellä yrityksellä toimimaan, joten olemme listanneet teille alas yleisimpien liittymien riistakamera asetukset. Käytännössä riistakamera ei lähetä tiedostoa suoraan sähköpostiin, vaan se kulkee ensin operaattorin palvelimen kautta. Siksi jokaisella operaattorilla on hieman toisistaan poikkeavat asetukset.

Riistakamera asetukset DNA(MYÖS MOI):

APN: internet
SMTP server: smtp.dnainternet.net
SMTP port: 25
SMTP account: abcd
SMTP password: abcd


Riistakamera asetukset ELISA(Saunalahti):

APN: internet TAI internet.saunalahti, mikäli SIM-kortin numero ei ala numeroilla 13- tai 14
SMTP server: posti.saunalahti.fi
SMTP port: 25
SMTP account: abcd
SMTP password: abcd


Liittymä tutkapantaan

Tutkapannan liittymän valinnassa tärkein kriteeri on ehdottomasti kuuluvuus. Mikään ei ole niin ärsyttävää kun signaalin loppuminen kesken ajon kun pimeyskin on tulossa ja vettä alkaa satamaan... Eli ensimmäiseksi jokaisen liittymän kuuluvuuskartat käteen ja tutkailla tarkasti millä operaattorilla on paras kuuluvuus juuri omalla alueella! Tämä lisää myös koirasi turvallisuutta!

Koiratutkien käyttö ei kuluta hirveästi dataa, joten sitä varten on turha maksaa 4G-liittymästä kalliita kuukausimaksuja. Hyviä vaihtoehtoja on perinteinen laitenetti esimerkiksi DNA:lta tai jos omistat useamman liittymän niin MOI-mobiilin liittymä, jolla saat halpaa dataa samalla muihin liittymiin.

Puhelinliittymän valinta

Metsästäjän perustyökaluihin kuuluu nykyään aseen ja kirveen lisäksi myös laadukas älypuhelin. Vaikka käytössä olisi iskunkestävä puhelin, ei siitä ole mitään hyötyä, jos liittymä pätkii tai nopeus ei piisaa. Puhelin liittymänkin valinnassa kuuluvuuskarttojen tutkailu on tärkeässä roolissa, mutta vielä tärkeimpää on selvittää miten paljon tarvitset dataa normaalissa arkipäiväisessä käytössä. Jos selailet hieman uutisia, lähetät muutaman tekstiviestin, käytät koiratutkaa ja omistat yhden riistakameran, niin et tarvitse kovin paljoa liittymältä ja silloin loistava valinta on ottaa esimerkiksi kolme MOI-liittymää. Näin saat käyttöösi 12 gigaa kaikkiin laitteisiin, jolla pärjäät varmasti. Vastaavasti jos harrastuksiisi kuuluu metsästyksen ohella katsella metsästysvideoita Youtubesta ja omistat useamman videota lähettävän riistakameran, sinun kannattaa valita liittymäksi esimerkiksi saunalahden liittymä, jossa on rajaton datansiirto ja huippunopeat yhteydet! Toivottavasti löysit näillä ohjeilla juuri sinulle sopivat liittymät riistakameraan ja tutkapantaan!