Jump to content
sorsa

Teeren metsästys

Recommended Posts

Teeren metsästystä en aloita mitenkään kiivaasti heti kauden pamahdettua käyntiin. Pyynti aika määrittyy hyvinkin pitkälti ilmojen perusteella. (Aurinkoiset pakkas aamut tai usva aamut) Pyynti keskityy lähes kokonaan pelloille ja heti pellon välittömässä läheisyydessä oleviin metsiin. Kanalintu koiraa en omista, paikan valinnan perustelinkin pitkälti sillä, sekä sillä, ettei omalla metsästys alueella ole soita juuri nimeksikään.Kun metsästän pelloilta mukana on teeri magneetiksi havaittu täytetty uros teeren kuva.Patruunoina toimii Rottweilin 12/70 3,75mm lyijyt, erittäin laadukas paukku!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hyvin pitkälti Morripojan kanssa samoilla linjoilla, ilmojen perusteella on pyritty menemään, eli yleensä ne omat reissut painottuu kauden loppupuolelle, kun ilmat viilenee ja pakkasaamuja alkaa olemaan. Tosin parina viime vuonna ei pakkasista ole ollut tietoakaan, mutta jospa ne taas tulee joku vuosi. Koira on silloin tällöin mukana ja kuvillakin pari kertaa kokeiltu.Paukkuina yleensä löytyy Sellier&Bellottia ja Rotikkaa 12/76, 52g latauksella olevaa magnumia ja 12/70 semimagnumia 34g:n latauksella, haulikoot 3,2-3,7mm ja lyijyä tietysti  :D Tulevan vuoden reissut on ihan vielä auki, riippuu miten seura päättää toimia kanalintujen metsästyksen suhteen, valtion maille ei ainakaan ole menemistä kun rajoittivat ajan 10 päivään heti kauden alusta, ja silloinhan en täältä etelästä paikalle pääse.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yhdyn edellisiin jossain määrin, tosin omalla kohdalla tulevan kauden jahteihin vaikuttaa opinnot, jotka alkavat olla loppusuoralla. Jää nähtäväksi miten paljon aikaa opinnäytetyö vie syksystä, mutta viikonloppuisin lähden säästä huolimatta jahtiin  :)Koska talosta löytyy suomenpystykorva, on luonnollista että sekin lähtee yleensä mukaan, ellei olla lähdössä kytikselle tai yrittämään pomppulintuja metsistä. Joskus on mukava vain kuljeskella metsissä ja toivoa josko jonkun linnun onnistuisi ampumaan pomppuun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ite mettästän teertä nevoilta kuvilla ja sitte metsässä kävelemällä ja ampumalla pomppuun tai puuhun teeren. Kokeilin viime vuonna tuota pelloilta metsästystä kuvilla. Täytyy sanoa että on liian helppoa hommaa pyytää teeriä pellolta kuvien kanssa. Nevoilta on paljon vaikeampaa pyytää kuvilta, koska teeret tulevat nevoille soitimaan ja teeren metsästys loppuu jo kun soidin on alkanut ja pelloillehan ne tulevat syömään. Mutta itse ammun vain muutaman teeren yhtenä kautena, koska täällä ei oo kanta kovin suuri.  :-

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miulla teeren metästys on pääasiassa kiväärin kans kyttäilyä soiden laitamilla.Onhan tuo kiväärin kans vähä turhan helppoa.Kuitenni ammun metot pomppuun ja pyyt pillittämällä niin on vähä enemmän haastetta.Joskus myös veljen koira lainassa ja haaveena on saada puotettua lintu haukkuun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kerran pari olen teerimetsällä käynyt. Molemmilla kerroilla olen jäänyt ilman saalista, mutta eipä se liiemmin haittaa. Tänävuonna ajattelin panostaa tähänkin hieman enemmän ja viipyä päivät pitkät siellä pellonlaidalla. Suo on sopivasti vieressä. Siellä olisi hyvä metsästää, mutta suolla on sallittu vain sorkkaeläinten metsästäminen. Noo, kyllä niitä sieltä lentää ihan varmaan passipaikan yli.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ilman koiraa on tullut suurimmaksi osaksi metsällä käytyä. Säilyy jotenkin se jännitys että mistä se lähtee kun ei ola koiraa ilmaisemassa linnun paikkaa. Itse metsästä 12kaliberisella haulikolla niin ei kaiken laiset koiratkaan sovellu siille.Haulikoko on riippuu Vuodenajasta, tavoitellusta saaliista (teeri, metso, pyy,...) ja Asekaapin patruuna valikoimasta  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...