Jump to content
jake-zxc

Vesilinnut vs metsäkanalinnut?

Recommended Posts

Minä metsästelen enemmän taas noita metsäkanalintuja , koska seuran alueella ei oikein ole järviä, jossa vesilinnut viihtyisivät, suolammissa niitä harvemmin näkee. Hanhia tosin aina välillä näkee, mutta en niitä koskaan ole metsästämällä metsästänyt. Ja kun vielä ne omat metsästysreissut painottuu loppusyksyyn niin ei niitä sorsia enää noilla korkeuksilla pahemmin ole.Toki vesilintuja on tullut metsästettyä tyyliin kerran-kaksi vuodessa, isä kun kuuluu myös toiseen metsästysseuraan joka on Keski-Suomessa, niin siellä vierasluvilla on tullut muutamia kertoja käytyä.Kumpiakos se apina enemmän metsästelee?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Molempia aika tasaisesti, saalismäärällisesti paaaaaljon enemmän vesilintuja pyyntireissut menee tasoihin. Sorsia pyydän oikeastaan vain aloitus päivänä, mutta hanheja pitkin syksyä, ja taas teeriä pitkin syksyä tasaisesti aina, kun vain hyviä pakkas aamuja tulee.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä metsästelen enemmän taas noita metsäkanalintuja , koska seuran alueella ei oikein ole järviä, jossa vesilinnut viihtyisivät, suolammissa niitä harvemmin näkee. Hanhia tosin aina välillä näkee, mutta en niitä koskaan ole metsästämällä metsästänyt. Ja kun vielä ne omat metsästysreissut painottuu loppusyksyyn niin ei niitä sorsia enää noilla korkeuksilla pahemmin ole.
Toki vesilintuja on tullut metsästettyä tyyliin kerran-kaksi vuodessa, isä kun kuuluu myös toiseen metsästysseuraan joka on Keski-Suomessa, niin siellä vierasluvilla on tullut muutamia kertoja käytyä.
Kumpiakos se apina enemmän metsästelee?

vesilintuja. kyllä niitä metsäkanalintujaki tulee metsästettyä, mutta kyllä sorsastus vie voiton

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vesilintuja en ole metsästänyt vuosiin vähäisen mielenkiinnon ja paikkojen vähyyden takia. Tuntuu täällä(nurmeksessa) olevan joskus toiminta sellaista, että kansoitetaan parhaat paikat viimeistä puskaa myöten ja ammutaan sellaisille matkoille, joista ei ole mitään mahdollisuutta saada onnistunutta pudotusta. Tällaisen toiminnan seuraaminen ei itseäni liiemmälti kiinnosta, joten olen jättänyt tämän lajin muille ja keskittynyt kanalintu- ja jänisjahteihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vesilintuja enemmän. Syynä puhtaasti siihen se, että ei tahdo löytyä oikein omista metsistä noita kanalintuja tästä lähistöltä. Järven rantaan on taas  n. 200 metriä ja sorsiakin löytyy kun itsellä on vielä hyvät mahdollisuudet ruokkimiseen yms. -Arska_1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vesilinnustus vie voiton. Tässä meren rannalla asun, joten luonnostaan olen sorsiin kontaktissa. Liminganlahtikin, joka on yksi suomen parhaista lintuveesistä on tuossa ihan lähellä, joten siellä sorsien kauhuna aina syksyt istun. Tänään käytiin kaverin kanssa vähän paikkoja katsomassa ja hyvin näkyi lintua. Tietysti myös teeriä pyydän myös tuolla hakkuuaukion reunalla, vaihtelu virkisstää ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kumpaakin, mutta enemmän käyn sorsaa yrittämässä koska asun lähellä erästä lampea jossa meillä on vene ja lammessa on runsaasti vesilintuja. Mutta tuleehan sitä käytyä ainakin pyitä viheltelemässä ja sitten myöhemmällä syksyllä ajelemassa siinä toivossa että sattus joku lintu latvassa käköttämään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mehtuu aikaa tulee loppujen lopuksi melko saman verran. Kanalintu jahdissa ollaa usein aamu valkeasta ilta pimeään kun taas sorsajahdissa piipahdetaan monesti vain pari tuntia. Kanalintujahtia rajoittaa tosin kiintiöt jota kaikilla jahtimailla olla, joten se on enemmänkin fiilisteltyä odotellen hyviä tilanteita ja kunnon pakkasaamuja. Parhaita hetkiä mehtuuajan ulkopuolella on katsella syksy/talviruokintaa teerille kun turnajaisissa saattaa olla kerralla aina 50+ lintua, joka muuten on harvinaista savon korkeuksilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kumpaakin, mutta enemmän käyn sorsaa yrittämässä koska asun lähellä erästä lampea jossa meillä on vene ja lammessa on runsaasti vesilintuja. Mutta tuleehan sitä käytyä ainakin pyitä viheltelemässä ja sitten myöhemmällä syksyllä ajelemassa siinä toivossa että sattus joku lintu latvassa käköttämään.Eli tyypillinen auto mettästäjä!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No ilmeisestikkin vastaan metsäkanalinnut, vaikken noita pyitä ammu kuin pari- kolme syksyssä (satunnaisesti pillillä viheltelen kun koira ajaa rusakon pitemmälle). Ankkoja en oo sen jälkeen edes yrittänyt etsiä kun ois pitänyt alkaa niitä varten erikseen paukut hommata. Enkä edes oo ikinä hyvien sorsavesien lähistöllä asunutkaan, mutta kivaa se oli niitäkin etsiä muinoin "yli hypättävistä" ojista jonne lensi muutama sorsa päivässä järviltä "sotaa" pakoon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itselläni tuo sorsalintujen pyynti rajoittuu tiukasti 20.8 ja 1.9 ajalle. Avajaisissa tulee käytyä joka vuosi, ja siitä eteenpäin aina 1. 9 saakka, jolloin alkaa fasaanijahti ja rusakon pyynti. 10.9 aloitan aktiivisen teeren jahtaamisen omilla mailla, kun ei ole kiintiöitä, on helppo valikoida nuoria yksilöitä saaliiksi, kun ei ole sellaista poltetta saada aina sitä saalista, toisin jos seuralla on kiintiöt. Metsoa olen omilta lupa-alueilta tiuhaan yrittänyt, mutta on se ovela pirulainen. Eli tähän voin vastata että vie se teeri ja pyyn pillitys voiton.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...