Jump to content
jyri

Kyyhkyn metsästys

Recommended Posts

En ole nyt satavarma, että oliko tälläistä aihetta vai ei.Nopeaa katsottuani huomasin, että aiheita oli vain kyyhkyn ruokinnasta... Mielestäni olisi hyvä olla myös yleisaihe itse kyyhkyn metsästyksestä.Kyyhkyjahtiinhan on aikaa enää parisen viikkoa... Kuka meinaa aloittaa metsästyskautensa kyyhkyjahdilla ? Oletko valmistautunut siihen ? Oletko suunnitellut jo tarkemmin avauspäivän jahtia ?Itse meinaan aloittaa kauteni perinteisesti kyyhkyjahdilla.Tapana on ollut mennä vain kyttäilemään kyyhkypaikoille ilman ennakkoruokintoja sun muita.Yleinen keskustelu kyyhkystyksestä alkakoon.Jos tälläinen aihe oli jo tai tämä tulkitaan jostakin syystä turhaksi, niin ylläpito poistakoon..  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tottahan toki jahtikausi alkaa kyyhkyllä. (Ehkä se on todettavissa jo tuolta ruokintaketjun puolelta että innostusta moiseen löytyy  ;D) Ruokinta linnuille on nyt kolmatta kautta ja tällä kertaa ruokinta on jatkunut koko kesän, lintuja tuntuisi tälle hetkellä olevan enemmän kuin aiempina vuosina, joten kait koko kesän ruokinnasta jotakin hyötyä on.Viime syksynä kaveri oli kuvaamassa aloituspäivänä tunnelmia videokameralla ja onneksi pääsee näillä näkymin myös tänä vuonna. Tuli viimeksi ihan mukaavaa kuvaa (plussana että ite pääsee säätämään editoinnin kanssa taas vaihteeksi). Lisäksi nyt on myös haulikkoon kiinnitettä kamera, joten sitäkin kautta pitäisi kuvaa saada. Saas nähdä miten onnistuu (tänää pääsee onneksi jo testaamaan räksä jahdissa). Panokset on hankittu Nobel Sportin Percorsoo 2,5mm ja 2,7mm. Halpa ja hyvin toimiva panos omaan haulikkoon. Kyyhkynkuvat näytti olevan tallessa ja myös naamioverkot (näitä ei välttämättä tartte sen verran heinikkoo ja horsmaa että niiden seassa kyllä piilossa pystyy istumaan) joten kyyhkyjahti voisi minun puolesta alkaa... Polttelee jo ihan kivasti  :) ja kun keksis aamuksi kumpi ruokintapaikka parempi väliä ei ole ku 300m peltoa mutta mutta

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itselläni on kyyhkysten metsästys jäänyt vähemmäksi muutamien viimevuosien aikana kun tuo matka metsästysalueilleni on senkin verran pitkä ettei juuri tule kesällä käytyä katselemassa missä kyyhkyt käy.Sitten myöhemmin syksyllä saatan (jos hyvä pelto löytyy) käydä muutamana aamuna jänismetsällä sen lähistöllä, ja lyhyellä kyttäämisellä sinä aikana kun koira hakee jänistä yrittääkin saapuvia/ poistuvia kyyhkysiä ampua.Aiemminhan tuo 10.8. oli hyvinkin tärkeä päivä jota varten kierrettiin pari viikkoa hyvinkin aktiivisesti tutkimassa missä käyvät ja mihin aikaan, sekä mitkä on lentoreitit saapuessa ja poistuessa...Ehkä tässä lähiaikoina käyn kysymässä tästä kotialueeni porukalta saisiko tässä noita kyyhkysiä ja kettuja alkaa metsästää (kuitenkin tuolla nykyisellä alueella on käytävä koirien kanssa jatkossakin jäniksiä ja kettuja ajamassa)...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huomenna ajattelin vähän käydä katselemassa kuinka lentelevät meidän kyttäyspaikan läheisyydessä vai lentävätkö ollenkaan..  Eli siis etukäteen ei ole mitään valmisteltu, mutta paikka kumminkin sellainen missä kyyhkyt lentelevät.Katsotaan nyt mikä on tilanne.Pitääpi vaikka ilmoitella tänne näkyikö mitään..  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aika nopeasti tuossa kävin ja ainoastaan kolme näin... toki olin hieman aikaisin liikkeellä iltapäivälentoa ajatellen.Ja tosiaan en kovin kauaa ollut.Tarkoitus olisi käydä vielä tällä viikolla katselemassa onko aamulento minkälainen..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vähän on ollu kyyhkyjä liikkeellä. Pomppulintuja metsäsaarekkeista on näkyny muutama ja ylilentäviä saman verran. Vähissä on linnut.Jonkunmoinen ruokinta on ollu pystyssä peltojen välissä menevällä multauralla,mutta siiitä en ole vielä saanu näköhavaintoja kyyhkyistä.Variksia ja kurkia on ainakin liikkunut. Nakkasin kameran nyt kuvaamaan mitä liikkuu ruokinnalla. Toivottavasti kyyhkyjäkin.Onko olemassa jonkulainen kurjenpelätin? Joku mainitsi joskus että kyyhkyt pelkäävät kurkia.Sais kurjet kaikkoamaan ja kyyhkyt uskaltas syönnille.Kyyhkyjahtiin mennään heti 5:ksi aamulla. Ainakin katastellaan löytyykö ammuttavaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä ois pari linkkiä niin voi viime vuotta viilistellä näin jahdin kynnyksellä.
Kuvattu viime vuoden alotuksesta. Joka oli paras alotus itelle mitä jahti uralla tähän mennessä vastaan tullu.

Mahtavia videoita.Ite pitää lähtee kanssa kyyhkyjahtiin kun ton kortinki sain Toukokuussa.Jonkinlainen ruokinta on ollu mut alotettiin niin myöhään ettäei oikein kyyhkyjä oo.Polttelee ihan sikana kun ei oo kuin 3 päivää enää.Jahti onnea kaikille!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän hirviporukalla oli tänään riistakolmio laskenta. Oltiin autolla lähössä pois niin kyyhky oli tiellä syömässä ei lähteny mihinkään vaikka ajo autolla ihan lähelle oli poikanen, lopulta nousi puun oksalle muutaman metrin päähän tiestä...Meidän jahti mailla ei kyyhkyjä paljoa ole joten metsästys alkaa sorsastuksella. :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitenkäs teette passi paikan? Käytättekö naaamio verkkoa vai menettekö istumaan johonkin suopjaisaan paikkaan? Itse tein passi paikan ihan vaan laitoin maahan koivun vesoja ja pajuja ja sitten horsmia päälle. Luulis olevan suojaisa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itelläki jahtikausi alkaa kyyhkyllä. On tullut ruokittua 2 eri paikkaan. Aamulennolle en pääse koska koulut alkavat samana päiuvänä mutta sitten iltalennolle kylläkin pääsen. Panoksiakin ostin. Sellier&Bellotin red and blackkeja 3 millisenä pari lootaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viime vuonna rakentelin vielä passipaikan naamioverkolla ja siihen lisättynä vielä kaikkee mahollista luonnon kasvustoo. Nyt ei oo mitään valmiina, passipaikat on peltojen välissä olevalla aukolla ja siinä kasvaa sellanen vajaa metrinen heinikko sopivan harvana että siellä seassa kun istuu niin hyvä tulee. Ei tartte niin kasvojakaan suojata ku tausta o vaalea muutenkin. Tuo taktiikka toimi jo viime vuonna joten toivottavasti toimii nytkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noniin. Käytiin tänää kyyhkyjä jahtaamassa. Ei oikein ollu kyyhkyjä mut saatiin me isän kaa 8. Ite ammuin ekaa kertaa lentoon ja sain jopa 3 (lentoon) ja yhen puuhun :o Lähimmät kaverit kilsan päässä räikytti. Isoin parvi oli yli 10 lintuu. Pitää nyt kahtoo jos lauantaina kävis uudestaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itekkji tuli isän kaa käytyy aamulennos ennen kouluu. Saaliiksi tuli 2 kyyhkyä. Itse ammuin lentoon kygen ja iskä ampui sähkölangalle. Pitää sitä ite menne tuossa 4 jälkeen toiseen ruokintapaikkaan iltalennolle :D.. Nyt ku on virallisesti luvat :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Päivä saatu onnellisesti päätökseen ja palavin jahtipaine purettu. Passitus alkoi klo 4.40 ja päättyi 17.00. Välillä käytiin kuitenkin pitämässä reilun parin tunnin ruokatauko, joten aivan non stoppina ei pellon laidassa istuttu. Päivä oli kaiken kaikkiaan antoisa, aamupassitus oli tilanteita täynnä, linnutkin liikkui suurimmaksi osaksi 5-10 parveissa. Kaverin sanoja lainatakseni "On se Prkl kun ei ehdi edes sätkää poltaa ammunnan välissä"  ;) Iltapäivästä olikin hiukan rauhallisempaa ja kun lintujen lukumäärä nousi viiteenkymmeneen (plus yksi varis) katsottiin parhaaksi jo siirtyä tuvan puolelle. Aamusta jahtimiehiä oli 4 kappaletta ja lopummalla päivää kolme, joten kotiin viemistä kertyi juurikin sopivasti. Hauskaa oli ja huomenna itse vielä aamulento katsomaan ja sitten tämän selkosen kyyhkyt on minulta rauhassa ainakin parisen viikkoa. Ja kyllä se kyyhkynrinta voissa paistettuna on vaan hyvää...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tänä aamuna vielä tarkastamassa aamulento, tosin vain reilun tunnin istuin puskassa. Muutama pummi ja pari alas. Lintuja huomattavasti vähemmän kuin eilen ja muutama parvi mikä tuli oli vaihtanut lentoreittiä noin 100m jolloin ampuma tilanteita ei tullut. Eiliseltä reissulta reissulta jäikin yksi harvinaisempi tapaus kertomatta. Yksi kyyhkyistä oli rengastettu Museum, Paris merkillä :) eli Ranskan matkailua harrastettu.Edit: kirjotusvirhe korjattu... ainakin yksi sellainen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itekki tuli käytyä iltapassis muutama tunti kyköttää. Kyyhkyjä lähti kun tulin 50kpl. Lensivät montakertaa paremmin ku eilen. Saaliiksi tuli 4 kyyhkyä. En kyllä ampunut kuin puuhun. Kaikki samaan puuhun ku eilen ku oltiin passissa ni näky ku lensivät siihen ni aattelin vaihtaa paikkkaa ja tulostahan tuo tuotti. Tuli 0 pummia :D.. Olisi paikkoja ollut ampua lentoonkin mutta arvelin jättää väliin tällä kertaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pitääpä itsekkin laitella vähän reissu raporttia.Nyt ollaan oltu koko viikko ilta passissa kyttäilemässä kyyhkysiä, mutta tulostahan se ei ole tuottanut, muutakuin roskalintujen kohdalla (pari varista). Eilen olin aamupassissa kun kouluakaan ei ollut, kiitos uuden jakson valinnan. Saaliiksi tuli yksi kyyhky, siihenkin meni kaksi panosta, ai ai =< . Para-aikaa passissa istuskelen ja nyt on saldona on yksi komea kyyhky ja yksi puolipummi (osuin mutta jatkoi lentoaan, pitää mennä jahdin päätteeksi etsiskelemään).edittailen jahdin lopun tähän viestiin, jos vaikka lisää saisi :)EDIT; Ei enää ollut tapahtumia jahdin lopussa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ite tuli käytyy taas illasta klo 18 jälkeen. Eivät lentäny kovin hyvin mut 4 sain 2 paukulla .. Näin ku olin eka 100 metrin päässä paasis et laskeutuilivat yk kerrallaan sinne herneille ja viljoille ni sit aattelin et kokeilen laskeevatko ampumahollille. Laskivatha noi. 15 metriin sitte ammuin. Ekalla 3 maahan ja sitte vielä lentoon 1 yks :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin tänään mummilan mailla jahtaamassa kyyhkyjä, ei oikein tullut siihen samaiseen puuhun, mihin on monena vuotena aiemmin tulleet katselemaan itselleen yöpymis paikkaa. Jatkoin tästä matkaa koirani häkille, ja siinä samassa näin n. 40 variksen kaartavan ylitseni. Pienen reenauksen ansiosta sain kurkustani lähtemään semmoisen kraakauksen, että johan variksen tykkäsi. Kaikki laskivat edelleni puihin, josta sain vain valita sopivat "targetin". Yhden ammuin! Saldoksi jäi vain yksi varis ja kipeä kurkku. Nyt pitäisi ruokinnalle viedä herneitä lisää, hyvin on maistuneet, tietääkö kukaan viisaampi ja kokeneempi, toimiiko nämä ns. kuiva herneet joita myydään kilon pakkauksissa normaalissa ruokakaupassa yhtä hyvin kuin esim. pakastetut? Paisuuko ne samalla tavalla normaalissa vedessä vai pitääkö keittää ? Kiitos jo etukäteen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...