Jump to content
Perca

Eräsaappaat

Recommended Posts

Nokialaiset ovat minusta yhtä lötkyt kuin kumisukat :D Kun ensimmäisen kerran laitoin sieviläiset jalkaan niin tuntu heti nämä on hirveän tukevat eikä varret lörpsötä. Minä suosittelen sieviläisten ostoa, niitä saa myös teräs kärjellä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nokialaisistakin löytyy ihan hyviä saappaita, nuo perusmustat Kontiot ovat kieltämättä aika löysät, joten ei ne soveltuu enemmän "kotisaappaiksi", kuin metsässä pidettäviksi, mutta tuo Outdoor-sarja on jo sitten huomattavasti paremmin soveltuva metsään, itselläni oli joskus nuo Trek Plus saappaat, ja hyvin ne palveli siihen asti kunnes kävivät pieniksi. http://www.nokianfootwear.fi/outdoor/trekplus.phpNoiden jälkeen sorruin kokeilemaan (p)erätukun jahti jak saappaita, ja niitä en kyllä suosittele kenellekään, joten taitaa ensi syksylle olla uusien kenkien hankinta edessä, ja nokialaiset ne todennäköisesti tulee olemaan. Tosin mielessä on ostaa myös tuollaiset vedenpitävät varsikengät, mutta kun ne on niin jumalattoman kalliita..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täytyy sanoa että saappaisiin en ole kyllä oikein koskaan panostanut, vaan perus nokialaisilla ollaan menty. Pitäisi kyllä hankkia jotkut kunnon saappaat, kun tälläinen 130 kiloinen lättäjalka olen.. :) Mitenkäs muuten Timpe nuo erätukun jahti jak saappaat sitten niin huonot ovat? Meinaan niitä olen katsellut kun taisi olla kokojakin aina 48 asti..

Sen takia minäkin ne ostin kun kokoja oli isolle jalalle, mutta ei ne sitten tosihommissa omaan jalkaan sopineet kunnolla, ja kaikenlisäksi ne painaa kuin synti. Vesi kyllä pysyy ulkopuolella, samoin kuin sisäpuolella, kun nyt sitä sinne pääsee, kestihän ne melkein 9kk ehjinä, kunnes joku sauma alkoi vuotaa..Mutta makuasia sanoi musti, joku toinen voi pitää niitä oikein hyvinäkin saappaina.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo, kyllä ne kuvassa hyvältä näyttää, ja luonnossakin, mutta ei ne niin hyviltä sitten tosiaan tositoimissa tunnu, miltä näyttävät. Mutta ei 30e:n saappailta mitään mullistavaa voikkaan odottaa. Jos niistä jotakin positiivista haluaa hakea, niin pohja oli jämäkkä, ei juurikaan kivet ja kannot haitanneet jalan alla ja sitten noissa kantapäissä on kätevät "kumitatit" jotka auttaa jalasta riisumista, sellaiset saisi nokialaisiinkin tulla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itselläni on mustat sulmanit ostin ne k-raudasta maksoin muistaakseni noin 30€ . Neljä vuotta kovaa käyttöä marjassa, kalassa, metsällä,betonivalussakin muutamankerran. Ja vielä pysyy vesi ulko puolella. Näitä ennen perus kontiot mutta ei edes lapsen käytössä pysy kuin korkeintaa kaks vuotta ehjänä.Niin ja kontiot ovat vielä kymppin kalliimmat  :).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jotkut ruotsin armeijan (kai ???) vanhat kumisappaat, perkuleen kevyet ja vesi ei tule läpi ! Kestänyt 5 vuotta moitteettomasti, pieni reikä on tullut puukosta saappaan yläosaan, muttei se menoa haittaa. Sitten minulla on talveksi jänis ja syksyn pakkasaamuille trettonin (oikein?) 45e maksavat lämpösaappaat, ainut huonopuoli on että ovat niin perskuleen raskaat, että ihan hiki alkaa tulla kävellessä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tänä syksynä on tullut käytettyä ihan perus Kontioita. Minulla oli Vikingit, mutta jäivät pieneksi ja rupesin käytttämään noita. Noissa taas oli se ongelma, että olivat ehkä hieman isot. Tarkoitus oli ostaa nyt lähiaikoina uudet saappaat mutta tulin siihen tulokseen, että kun talvella käytän PowerBootseja, niin en tarvi uusia saappaita kun vasta ensi syksyksi.Pilkkikenkinä nuo Powerit ovat olleet, mutta kyllä varmasti ovat hyvät myös metsässä ->> Ovat lämpimät ja kevyet.Seuraavatkin saappaat, mitkä ostan, tulevat olemaan varmaan ihan perusmallia...  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No silloin kun kumisaappaat on jalassa, niin noi Nokian mustat "perus saappaat" Onks noi nyt sitten tapiot missä ei oo kiristysremmiä varressa tai ne pikkuisen pitemmät joissa on kiristysremmi...Hyvin rasvattu nahkasaapas on yleisemmin koska sekin vettä pitää kunhan ei ihan pelkkää kahlaamista oo koko reissu...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
On 9.7.2009 at 10:57 AM, kulkukoira kirjoitti:

Nokialaiset, joita en oman kokemuksen perusteella suosittele. 2 kautta kestävät ja sen jälkeen ovat vuotavat seulat. Ensi kauden jälkeen pitänee ostaa sievin saappaat.

Kokeilepa huviksesi Jahti Hossa. Kantapää romahtaa ja saapas osoittautuu samalla vuotavaksi reilusti alle kahdessa viikossa.

Tokihan sen nyt osasi arvata, että näin halpa ei kestä kauaa, mutta missä mahtaa kulkea se raja, kuinka kauan kuuluisi kestää?

Ja kehtaavat vielä nimetä että "Hossa" ja mainostaa että "Hyvä yleiskumisaapas".

Jos noilla menee Hossaan, niin on henki pois, jos se saappaista riippuu.

Ja hyvä yleiskumoisaapas, jos kumisaappaan käyttötarkkoitus on teatteripuvustus ja näytäntöjä ei ole enempää kuin seitsemän.

Muihin käyttötarkoituksiin ei sovellu.

Ehkä sillä, joka käy hirvimetsällä passissa kerran maastokaudessa muutaman päivän, kestävät yhden maastokauden.

Suunnattu siis ilmeisesti juuri tälle kohderyhmälle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...