8 syytä miksi sinun kannattaa aloittaa retkeily

Ulkoilemisen harrastajina meiltä kaikilta tullaan joskus kysymään, miksi tykkäämme retkeillä. Joskus meiltä kysytään tätä vain uteliaisuudesta. Toisinaan voimme kuitenkin kohdata jonkun ihmisen, joka on jo päättänyt vastustaa retkeilyä yleensä, ja joka on vain kiinnostunut voittamaan argumentin.

Sillä, miten vastaamme tähän kysymykseen yksilöllisesti ja yhdessä, on merkittävä vaikutus siihen, miten retkeilyyn yleisesti suhtaudutaan. Metsästäminen ei kuitenkaan sovi kaikille, mutta jos olet edes hieman utelias kokeilemaan retkeilyä, voin suositella metsälle lähtöä lämpimästi. Tässä kirjoituksessa listaan muutaman syyn miksi sinun kannattaa aloittaa retkeileminen.
1. Se on turvallista

Retkeillessä loukkaantumisriski on huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi golfia, lentopalloa tai jalkapalloa pelatessa. Ehkä ainoa retkeilyä turvallisempi harrastus on pelaaminen, vaikka pelaamiseen nettikasino tai pelisivustoilla liittyy myös luonnollisesti joitain riskejä.

2. Se on terveellistä

Ulkoileminen tekee hyvää keholle ja mielelle. Retkeileminen ei ole myöskään pelkkää liikuntaa, sillä ulkoillessa pääsemme myös tutustumaan erilaisiin ulkona oleviin nähtävyyksiin.

3.  Se on hyväksi perheellesi

Ei ole olemassa monia parempia tapoja viettää laatuaikaa lastesi kanssa kuin ottaa heidät pois ruutujen ääreltä ja mennä heidän kanssansa liikkumaan ulos. Retkeileminen voi opettaa lapsillesi myös joitain elämän tärkeimpiä oppeja ja hienoja ihmisen ominaisuuksia, kuten omavaraisuutta ja kekseliäisyyttä.

4. Yhteys luontoon

Nykyään ihmiset eivät ole yhteydessä luontoon. Monet ihmiset eivät ole koskaan kokeneet, miltä luonnossa liikkuminen tuntuu. Jos syöt lihaa, harrastamalla metsästystä voit oppia ymmärtämään kuinka liha päätyy ruokapöydällesi.

5. Yhteyden katkaisu digitaaliseen maailmaan

Joskus on hyvä katkaista yhteys ympäröivään digitaaliseen maailmaan. Voimme helposti ylikuormittua, kun käytämme matkapuhelimia, tabletteja ja muita älylaitteita jatkuvasti. Retkeillessään ihminen jättää teknologian taakseen ja muodostat yhteyden luontoon.

6. Opi ymmärtämään itseäsi paremmin

Kun liikut kauniissa luonnossa, tulet kokemaan erilaisia ​​tunteita. Jännityksestä masennukseen kaikki ihmiset kokevat erilaisia tunteita retkeillessään. Harrastamalla retkeilyä opit näin tuntemaan itseäsi paremmin.

7. Kehitä elämäntaitoja

Retkeily edellyttää, että luotat itseesi ja kumppaneihisi täyttämään perustarpeesi – puhdistamaan veden, rakentamaan tulipesän ja pystyttämään teltan. Nämä taidot eivät kuitenkaan ole vain selviytymistaitoja, koska nämä kyvyt antavat sinulle itseluottamusta ja itsearvostusta, joka voi kantautua kaikkiin muihin elämäsi osa-alueisiin. Retkeilytaidot ovat myös tärkeää kulttuuriperintöä, jotka siirtyvät seuraaville sukupolville. Siksi retkeilytaitoja tulee vaalia.

8. Opi valmistamaan ruokaa luonnossa

Ruokaileminen retkeillessäkin voi olla hauskaa ja ateriointi luonnossa on jo elämys sellaisenaan. Ihmiset eivät turhaan sano, että ruoka maistuu maukkaammalta, kun sen nauttii luonnon helmassa!

Lähtöpisteeni retkiruokailemisen suunnittelemisella ovat omat taidot retkikokkaajana ja sellaisten ruoanlaittotapojen suosiminen, jotka ihminen osaa entuudestaan. Kokemuksen karttuessa retkeilystä voi vinkkejä kerätä talteen myös muilta retkeilijöiltä ja sen myötä laajentaa omia aterioitaan itselle mieluisaan suuntaan.

Yhteenveto

Suomalaisessa retkeilykulttuurissa hienointa on se, että sitä harrastavat kaikenlaiset ihmiset. Retkeillessä kukaan ei ole kiinnostunut ihmisen yhteiskunnallisesta asemasta, vaan kaikki ovat retkeillessä yhdenvertaisia. Tämä on vaalimisen arvoinen asia.

Retkeily ja luonnossa liikkuminen on myös vapautta. Tätä tunnetta on vaikeaa selittää sellaiselle, jolla se ei ole verissä. Kiinnostus retkeilyyn vaikuttaa olevan omien havaintojeni perusteella melko synnynnäinen ja varsin yleinen.

Retkeilemisen tulevaisuus näyttää Suomessa valoisalta, vaikka uhkakuviakin on ilmassa. Teollisuus saastuttaa luontoa, mutta päättäjät ovat onneksi puuttuneet asiaan lainsäädännön avulla.

Haasteista huolimatta, retkeilyn suosio on säilynyt Suomessa ja kaikenikäiset ja kaikenlaiset ihmiset ovat kiinnostuneita sen harrastamisesta. Henkilökohtaisesti retkeileminen ei ole pelkästään harrastus minulle, vaan se on elämäntapani ja tärkeä osa itseäni. Jos en voisi harrastaa retkeilyä en olisi enää kokonainen.

Jokaisella, jolta kysyt, on erilainen syy retkeilyyn. Jotkut haluavat irrottautua teknologiasta ja olla yhteydessä luontoon. Jotkut perheet menevät telttailemaan elvyttääkseen suhteitaan, tai päästäkseen pois kaikista kotona olevista häiriöistä.

Suomi on retkeilemisen mallimaa ja meillä on mahtavan monipuolinen luonto, toisistaan selvästi eroavat vuodenajat ja kattava retkeilyreittien ja -kohteiden verkosto. Yli 90 prosenttia Suomen pinta-alasta onkin käytettävissä jokamiehenoikeudella ja retkeileminen on monelle suomalaiselle rakas harrastus.

Harrastatko sinä retkeilyä tai harrastaako sitä joku lähipiirissäsi? Mitä mieltä olet retkeilystä? Pidätkö sitä yhtä hienona harrastuksena kuin minäkin? Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla alle. Äläkä unohda myös tutustua sivustomme muuhun retkeilyaiheiseen sisältöön!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *