Seitsemän parasta uroskauriiden metsästysmaata Euroopassa

Jokainen luonnon ystävä tietää, että urospuoliset metsäkauriit (Capreolus capreolus) ovat uljaita eläimiä. Metsäkauriita esiintyy Suomessa eniten Etelä- sekä Lounais-Suomessa ja metsästysajat ajoittuvat tänä vuonna touko-kesäkuuhun ja syyskuusta ensi vuoden helmikuuhun. Tässä artikkelissa käydään kuitenkin läpi parhaat metsästysmaat muualla Euroopassa.

Teknologia helpottaa metsästysreissua eri tavoin

Viime vuosina olemme nähneet, miten teknologia on muuttanut ihmisten elämää: tietokoneiden, älypuhelimien ja internetin ansiosta olemme lähes jatkuvasti tavoitettavissa ja pystymme myös seuraamaan maailman tapahtumia reaaliajassa. Tämä pitää paikkansa myös vaikka metsäkaurisjahdissa: on mahdollista hyödyntää esim. GPS-paikannusta ja metsästykseen tarkoitettua puhelinta metsästyksessä, pelata joitain pelejä odotellessa tai tehdä f1 vedonlyönti, mikäli se unohtui ennen metsästysreissua. Teknologia mahdollistaa siis paitsi uudenlaiset apuvälineet jahdissa, mutta myös tavan tappaa aikaa odotellessa monia tunteja metsässä, vaikka sujuvan vedonlyöntikokemuksen parissa tai seuraavien tuntien säätä tarkastettaessa.

Metsästysreissulle kannattaa varautua ajanmukaisin varustein: esimerkiksi metsästykseen tarkoitettu älypuhelin on hyvä lisä tarvikkeisiin. Siirrytään seuraavaksi kuitenkin Euroopan parhaisiin urosmetsäkauriiden metsästyspaikkoihin.

Listan numero yksi: Ruotsi

Länsinaapurissamme on hyvät metsästysmaat metsäkauriille ja mikään lista ei olisi täydellinen, ellei Ruotsi olisi mukana. On syytä mainita, että listamme ei ole paremmuusjärjestyksessä, vaan listaamme tänne parhaat metsästysmaat satunnaisessa järjestyksessä.

Metsäkauriita löytyy koko maan täydeltä, mutta Ruotsin suurin ammuttu urosmetsäkauris kaadettiin vuonna 1982 eteläisen Widtsköflen mailla. Maan pohjoisosassa on myös hyviä metsästysmaita: Uumajan Västerbottenissa ammuttiin metsäkauris, jonka kaatoi Jonas Lundgren -niminen metsästäjä vuonna 2010. Mikäli haluaa suunnata ulkomaille, mutta ei halua silti matkustaa kovin kauas, on Ruotsi loistava vaihtoehto.

Listan numero kaksi: Puola

Listamme kakkosena on Puola, jolla on muutama valtti hihassaan. Ensinnäkin Puola on mainio elinympäristö metsäkauriille ja maahan saapuvat metsästäjät tuskin myöskään valittavat: maan hintatason on varsin kohtuullinen ja metsäkauriskanta on iso. Nämä seikat selittävän sen, miksi maa on monien metsästäjien suosikkikohde. Puolassa metsästyskausi on elokuun puolivälistä syyskuun loppuun, eli suomalaisilla on hyvin aikaa kesällä hankkia vaikka metsästystarvikkeita verkkokaupasta ennen matkaa.

Listan numero kolme: Espanja

Espanja komeilee seuraavana listallamme, vaikka se ei ehkä ole ensimmäinen maa, mikä tulee mieleen metsäkauriiden metsästämisestä. Siellä kuitenkin metsästetään komeita urosmetsäkauriita, etenkin maan pohjoisosassa. Espanjassa metsästyskausi on huhtikuusta syyskuuhun, ja monet pitävätkin huhtikuuta ja syyskuuta parhaina jahtikuukausina. Tämä johtuu siitä, että vaikka kauriiden kiima-aika on heinä- ja elokuussa, kyseiset kuukaudet ovat kuumia, että kauriit eivät liiku niin paljon.

Listan numero neljä: Unkari

Unkari tunnetaan pustan maana, mutta se on myös hyvä kohde kauriinmetsästäjille. Alueella on kansallisia metsästysalueita ja villieläinten suojelu on hoidettu ammattimaisesti. Unkarissa on mahdollista metsästää keväällä, mutta myös kauriiden kiima-aikana keskikesällä metsästys on sallittua. Mikäli haluaa hieman erilaisemman metsästyskokemuksen, Unkarissa on mahdollista metsästää hevosilla ja vaunuilla. Unkari on siis ehdottomasti kokemisen arvoinen kohde kauriinmetsästäjille.

Listan numero viisi: Ranska

Unohda Ranskan matkaan liittyvät matkailustereotypiat Eiffel-tornista, Pariisista ja Montmartresta, sillä maa on myös loistava matkakohde metsästäjille. Ranska on loistava asuinalue metsäkauriille ja sen ilmasto on mukavan leuto. Hyviä alueita on monia, mutta maan lounaisosaa pidetään yleisesti ottaen parhaana. Metsästyskausi on Ranskassa kesäkuusta syyskuuhun. Joillain alueilla on mahdollista yhdistää kauriin metsästys saksanhirven ja gemssin väijymiseen syyskuussa.

Listan numero kuusi: Romania

Romania on tunnettu Transilvanian vuoristaan (Transilvanian Alpit), mutta siellä voi myös metsästää metsäkauriita. Maassa on loistava metsäkauriskanta, kiitos ammattimaisen luonnonsuojelun. Romanian lainsäädännön mukaan metsästysalueen on oltava vähintään 7500 hehtaaria, jossa on paikallista vaihtelua. Lisäksi jokaisella alueella on oltava yksi ammattimetsästäjä, joka vastaa metsästyksestä virallisesti. Kyseessä on siis loistava paikka kauriinmetsästäjille. On syytä muistaa, että metsästyskausi ajoittuu toukokuun ensimmäisestä päivästä syyskuun 15. päivään, mutta parhaat metsästysajat ovat kauden kaksi ensimmäistä viikkoa ja heinäkuun loppu sekä elokuun alku.

Listan numero seitsemän: Saksa

Saksa on hyvä maa kauriinmetsästykseen, etenkin jos haluaa saaliikseen mustan metsäkauriin: saksalaismetsissä asuu nimittäin populaatioita näitä kummajaisia. Niitä esiintyy etenkin Hampurin ulkopuolella. Mainittakoon, että muualla Euroopassa mustia metsäkauriita löytyy esimerkiksi Hollannista. Mustilla metsäkauriilla on harvoin isoja sarvia, mutta niiden poikkeuksellinen väri tekee niistä houkuttelevia saaliita. Saksan miinus on se, että metsästäminen on kallista:voit joutua pulittamaan peräti 5000 euroa kolmen päivän metsästysreissusta. Mikäli budjetti on tiukka, kannattaa siis tehdä vertailua eri paikkojen välillä ennen lopullista päätöstä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *