Erilaiset metsästyssimulaattorit ja niiden käyttötarkoitukset

Metsästys – ja ammuntasimulaattoreita on monenlaisia, ja nykyään niitä käytetään enemmän kuin koskaan. Voit valita, käytätkö simulaattoria, jonka voit asentaa kotiisi ja käyttää sitä projektorin tai pelikoneen avulla, vai menetkö liikkeeseen, joka tarjoaa sinulle mahdollisuuden kokeilla simulaattoreita paikan päällä.Metsästyssimulaattori sopii sekä kokeneille metsästäjille että niille, jotka eivät ole koskaan ennen pitäneet kivääriä kädessään mutta kaipaavat harjoitusta. Niillä voidaan myös simuloida useita eri metsästyksen muotoja, jotta saadaan uusia kokemuksia tai harjoitusta ennen uuden metsästystavan aloittamista. 

Ammuntasimulaattoreiden kotikäyttö

Kotona käytettävän simulaattorin avulla voit harjoitella ampumista, kun itse haluat. Järjestelmän asettaminen ja käyttöönotto on yleensä yksinkertaista, eikä vie montaakaan minuuttia. Kotona käytettävä simulaattori edellyttää kuitenkin, että käytössäsi riittävän suuri tila, jossa on noin 6 metriä leveä valkoinen seinä tai valkokangas. Kotona käytettävien ampumasimulaattoreiden ideana on hankkia ampumakokemusta ja harjoitella ampumista, mutta se tarjoaa tietenkin myös mukavaa viihdettä mihin aikaan päivästä tahansa. Esimerkiksi kun ulkona on pimeää tai sää on huono eikä ampumaradalla voi harjoitella, voit harjoitella kotona koska tahansa.

Nykypäivän ammattimaiset metsästyssimulaattorit ovat korkealaatuisia ja ne on suunniteltu simuloimaan erittäin aitoa metsästyselämystä, joka sopii myös kokeneille metsästäjille. Niille, jotka etsivät pelkkää viihdettä, on kuitenkin tarjolla runsaasti erilaisia metsästyspelejä verkossa. Esimerkiksi nettikasinoilta löydät paljon hauskoja metsästyspelejä, joita voit jopa kokeilla jopa maksutta, jos tarjolla on ilmaiskierroksia ilman talletusta.Voit rentoutua omassa kodissasi pelaamalla joko yksinkertaisia peliä, jolla voit tappaa aikaa, tai aidompia kokemuksia simuloivia nettipelejä.

Metsästyssimulaattorit aloitteleville metsästäjille

Ammuntasimulaattorit tarjoavat metsästäjille mahdollisuuden ympärivuotiseen harjoitteluun ja koulutukseen. Ne ovat myös edullinen vaihtoehto muille ampumaharjoittelun muodoille. Simulaattoreita voivat käyttää aloittelijat, jotka haluavat harjoitella tähtäämistä. Monissa paikoissa simulaattoreita voidaan hyödyntää myös ryhmässä, jos kisata ystävien kanssa yhteisen aktiviteetin muodossa. Jos käytät metsästyssimulaattoria jossakin liikkeessä, paikallan on usein myös koulutettuja ohjaajia, jotka voivat antaa sinulle vinkkejä ja opastaa sinua ammunnassa tai antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla uusia aseita ja varusteita. Sinua autetaan luonnollisesti myös välineiden käsittelyssä ja opastetaan, miten simulaattoria käytetään oikein.

Nykyään monet metsästysseurat tarjoavat mahdollisuuden kokeilla ampumista sekä haulikoilla että kivääreillä simulaattoreiden avulla. Tätä tarjotaan usein aloittelijoille tai nuorille, jotka ovat kiinnostuneita metsästyksen aloittamisesta tai jotka haluavat hankkia ampumakokemusta. Liikkeet, jotka tarjoavat mahdollisuuden käyttää ampumasimulaattoreita, tarjoavat usein myös räätälöityjä paketteja aloittelijoille. Niihin voi kuulua esimerkiksi aseiden käsittelyn opettelu, perustietoa erilaisista aseista ja ampumaopetusta ja -harjoittelua.

Tämäntyyppinen kouluttautuminen on loistava tapa hankkia lisää kokemusta ennen kuin lähdet oikealle ampumaradalle tai metsään. Ohjaaja tai ampumaopettaja analysoi ampumatulokset, minkä jälkeen hän voi opastaa ja antaa käytännön vinkkejä harjoitteluun. Simulaattorin avulla voit myös kokeilla erilaisten saaliiden metsästystä eri ympäristöissä. Useimmiten voidaan simuloida kaikkea lintujen ja pienriistan metsästyksestä riistanmetsästykseen.

Aseiden testaaminen metsästyssimulaattorilla

Metsästyssimulaattori on erinomainen väline, jolla voit kokeilla asetta tai koeampua uutta asetta ennen kuin teet ostopäätöksen. Monet myymälät tarjoavat nykyään mahdollisuuden kokeilla aseitaan erityisessä simulaattorihuoneessa. Näissä tapauksissa tavallinen ammus korvataan laserpatruunalla. Simulaattoriammunnan avulla saat paremman tuntuman siihen, miltä ase tuntuu käsissäsi. Monille metsästäjille on tärkeää, että aseessa on oikea tuntuma ja mittasuhteet.

Samalla tavalla voit myös testata tähtäimiä. Paras tapa selvittää, sopiiko ase tarpeisiisi, on tietysti kokeilla sitä. Näissä paikoissa on usein myös mahdollisuus käyttää omaa asetta laserpatruunalla, jos haluat harjoitella ampumista tai kokeilla simuloitua metsästystä. Jos olet esimerkiksi hankkinut uuden aseen, voi olla hyödyllistä kokeilla sitä ensin simulaattorilla, jotta totut aseeseen ja sen pikaiseen lataamiseen.

Simulaattorijärjestelmän avulla jokainen piipun jokainen liike tallentuu, joten voit analysoida osumatuloksia ja ampumahistoriaa. Analyysissä tarkastellaan aseen liikettä koko prosessin ajan sen suuntaamisesta laukaisuun, jotta voidaan ottaa huomioon osuma-asento, laukauksen suunta, nopeus ja etäisyys. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *