Näin valmistaudut metsästysretkeä varten – 4 hyödyllistä vinkkiä listattuna

Kuva: Unsplash

Olitpa sitten 15 tai 50-vuotias, ei ole mitään jännittävämpää kuin ensimmäisen metsästysretkesi odotus. Mikään metsästysretki ei voi kuitenkaan olla täydellinen ilman kunnollista valmistautumista.

Luonnollisesti valmistautuminen metsästysretkeä varten edellyttää tiettyjen ilmeisten asioiden hankkimista, kuten lisenssin, mutta entä jos onnistut ensimmäisen metsästysretkesi aikana saamaan myös ensimmäisen tapposi? Onko sinulla mukanasi kaikki mitä tarvitset?

Tässä artikkelissa tulemme kertomaan mitä asioita aloitteleva metsästäjä tarvitsee ensimmäistä metsästysretkeään varten. Tulemme myös kertomaan tässä artikkelissa, miten metsästysretkeä varten kannattaa valmistautua. Lopuksi haluamme muistuttaa, että metsästäminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja sinnikkyyttä.

Kannattaa siis varautua siihen, että saatat joutua odottaa jopa tuntikausia odottaessasi villieläinten ilmestymistä. Onneksi ajan voi kuitenkin saada tänä päivänä kulumaan nopeasti metsällä esimerkiksi nettikasinoiden pelejä pelatessa. Voit myös vaihtoehtoisesti pelata erilaisia hauskoja ilmaisia nettipelejä pelisivustoilla tai katsella tv-sarjoja suoraan mobiililaitteeltasi Netflixin kautta.

  1. Päätä mitä metsästät

Ensinnäkin metsästäjien tulisi tietää, minkälaisia ​​eläimiä he aikovat metsästää. Joitakin eläinlajeja esiintyy vain tietyissä paikoissa ja niitä voidaan metsästää vain tiettyinä aikoina vuodesta. Metsästämistä koskevat myös tietyt metsästyssäännöt ja -määräykset ja metsästäjien tulisi oppia valtion säännöistä ennen kuin he lähtevät metsästämään. Näin tulet välttymään ikäviltä yllätyksiltä myöhemmin, kuten metsästyslupasi menettämiseltä.

Metsästäjien tulisi myös hankkia asianmukainen metsästyslupa ennen metsästysretkelle lähtöä. Niiden, jotka aikovat metsästää yksin, tulisi myös ilmoittaa metsästysretkelle lähtemisestä perheenjäsenilleen tai ystävilleen. Jos aiot lähteä metsästysretkelle yksin, sinun kannattaa ainakin ilmoittaa läheisillesi, minne olet menossa ja milloin sinun on tarkoitus palata takaisin kotiisi.

  • Varmista, että varusteesi ovat kunnossa

Seuraavana tehtävänäsi on varmistaa, että kaikki aseesi ja varusteesi ovat hyvässä kunnossa. Ampuma-aseet voivat rikkoutua, jos niitä ei hoideta kunnolla ja ne voivat aiheuttaa vakavia vammoja sinulle tai muille.

Metsästäjien tulisi myös keksiä turvallinen tapa kuljettaa ampuma- ja metsästysaseensa kohteeseen. Suosittelemme aseiden pitämistä kovissa koteloissa matkustaessasi määränpäähäsi.

Niiden, jotka aikovat metsästää ryhmissä, tulisi myös varmistaa, että myös kaikki heidän metsästystoverinsa tietävät oikean tavan kuljettaa ja käyttää aseita. Aloitteleville metsästäjille tulisi myös antaa oikeaoppiset ohjeet ampuma-aseiden käytöstä ennen kuin he aloittavat metsästämisen.

Vaikka metsästystä voidaan harrastaa vuoden jokaisena päivänä, eri lajeille on olemassa tietyt aikarajat, jolloin lajeja voidaan saalistaa. Siksi myös metsästäjän varustuksen tulee olla kunnossa ja näihin monet metsästäjät onneksi panostavatkin paljon. Erityyppisiä vaatteita ja varusteita on saatavilla joka lähtöön ja niitä on tarjolla aina sadeasuista hirvikärpästakkeihin ja erilaisista jalkineista huipputason sukkiin ja muihin asustuksiin.

Haluamme kuitenkin painottaa sitä, että metsästyksessä ei ole kyse vain erilaisten varusteiden ja välineiden hankkimisesta, vaan myös yhteisöllisyyden tunteesta, jota voit kokea metsästäessäsi villieläimiä muiden ihmisten kanssa. Sinulla ei tarvitse olla uusimpia ja kalleimpia varusteita voidaksesi metsästää!

  • Pakkaa huolella

Metsästäjien tulisi tietää tarkalleen, kuinka paljon vaatteita, ruokaa ja muita tarvikkeita he tarvitsevat metsästysmatkoilleen. Heidän pitäisi tuoda mukanaan vaatteita, jotka peittävät kaikki heidän ruumiinosansa kaulasta jalkoihin välttyäkseen hyönteisten puremisilta.

Metsästäjät tarvitsevat erityyppisiä vaatteita, aina pitkistä alusvaatteista tuulenpitävään takkeihin, jotta he pysyvät lämpiminä koko metsästysretken ajan. Niiden, jotka aikovat kävellä pitkiä matkoja matkansa aikana, kannattaa myös ottaa mukaan saappaat ja ylimääräiset sukat.

Epämiellyttävät jalkineet voivat myös aiheuttaa rakkuloita ja ne voivat muuttaa muuten miellyttävän metsästysretken inhottavaksi kokemukseksi. Siksi metsästäjien on syytä valita hyvät jalkineet ennen metsälle lähtöä.

Metsästäjien on syytä myös kantaa mukanaan ensiapupakkaus ja työkaluja ampuma-aseiden puhdistamiseen ja korjaamiseen. Jos aiot yöpyä ulkona, sinun kannattaa pakata myös mukaasi erilaisia retkeilyvarusteita.

  • Tarkista sääolosuhteet ennen metsälle lähtöä

Metsästäjien on syytä myös tarkistaa sää ennen metsästysretkelle lähtöä. Säällä on merkittävä vaikutus eläinten käyttäytymiseen ja, kun tiedät, miten sinun tulee käyttäytyä erilaisissa sääolosuhteissa, tulet onnistumaan eläinten saalistamisessa paljon todennäköisemmin.

Kannattaa myös harkita kädessä pidettävän GPS-vastaanottimen hankkimista. Monet retkeily- ja metsästysliikkeet myyvät tällaisia laitteita ja ne voivat auttaa sinua löytämään reitin metsästysalueesi läpi.

Yhteenveto

Lähdit sitten metsälle metsästämään hirvieläimiä, suurriistaa tai esimerkiksi erilaisia lintuja, on varusteidesi oltava kunnossa. Riippuen siitä mitä lähdet metsästämään, pyrit saamaan saalisi kiinni joko asetta tai jousta apunasi käyttäen. Joissakin metsästysmuodoissa apuna voidaan käyttää myös koiraa, mutta koiraa emme luonnollisesti voi kutsua välineeksi, vaikka se voi hyvinkin auttaa metsästäjää metsästyksessä.

Tässä artikkelissa käsittelemme neljää tärkeää asiaa metsästysretkelle valmistautumisessa. Tässä neuvomme vielä tiivistettynä:

  • Päätä mitä metsästät
  • Varmista, että varusteesi ovat kunnossa
  • Pakkaa huolella
  • Tarkista sääolosuhteet ennen metsälle lähtöä

Millaisia vinkkejä sinä haluaisit jakaa lukijoillemme metsästysretkelle valmistautumisesta? Kerro meille jättämällä kommentti alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *