Kuinka valita hyvät metsästyskiikarit?

Jos olet henkilö, joka rakastaa metsästystä, voit tehdä siitä helpompaa, jos sinulla on hyvät kiikarit. Kiikarit voivat auttavat todella paljon, kun metsästät suuria eläimiä. Kiikareiden avulla suuren saaliin havaitseminen on helpompaa. Tarjolla on kuitenkin useita erilaisia kiikareita. Kun ostat kiikareita metsästystä varten, sinun täytyy pitää muutama asia mielessä. Katso alta keräämämme lista näistä!

Suurennus

Suurennus on yksi suurimmista eroista erilaisten kiikareiden välillä. Tämä on tärkeää, ja sitä ei koskaan pitäisi olla huomioimatta, hinnasta välittämättä. Nyt jos et ymmärrä mitä tällä tarkoitetaan, anna minun selventää asiaa sinulle. Tämä selvitetään aina ensimmäisenä puhuttaessa kiikareista. Esimerkiksi se voisi olla 10×40. Tämä tarkoittaa, että sinun kiikareidesi suurennusteho on 10. Tämä tarkoittaa, että katsottava kohde näkyy 10 kertaa lähempänä kuin jos kiikareita ei käytetä. Nyt saatat miettiä, että mitä isompi suurennus, sitä paremmat kiikarit. Mitä isompi suurennus kiikareissa on, sitä herkempiä ne ovat pienille liikkeille. Tällöin nämä kiikarit saattavat olla vaikeita käyttää joillekin henkilöille. Suositellaan, että ostat kiikarit, joiden suurennusteho on 8x10x.

Objektiivilinssien erot

Toinen suuri ero kiikareiden välillä on niiden linssit. Nämä ovat suuret linssit kiikareiden etuosassa. Niiden koko määritellään millimetreinä. Linssien koot ovat toisiksi tärkein asia kiikareita valittaessa. Esimerkiksi jos kiikarisi esittely sanoo 7×42 se tarkoittaa että 42 on linssien halkaisija. Erilaisissa kiikareissa on erikokoiset linssit. Tavallisesti koot vaihtelevat 25-28mm välillä pienikokoisissa kiikareissa. Entä muissa kiikareissa? 30mm luokitellaan keskikokoisiksi kiikareiksi ja 40-42mm täysikokoisiksi sekä 50mm suurimmiksi. Linssin koko vaikuttaa siihen, kuinka paljon valoa linssi voi vastaanottaa. Lisäksi toinen asia mikä täytyy pitää mielessä, on se, että se vaikuttaa kiikareiden painoon ja kokoon.

Lasipäällysteen merkitys kiikareissa

Lasipäällyste on päällyste, joka on kiikareiden linssien päällä. Päällyste on todella tärkeä. Se vaikuttaa siihen, kuinka näet eläimet kaukana kiikareiden linssien läpi. Hyvä päällyste linssissä tekee näkymästä tarkemman. Hyvät päällysteet nostavat valon läpikulkua 95% ja tämä on todella hyvä erityisesti metsästäjille. Se on metsästäjälle yhtä tärkeä, kuin internet online blackjack pelaajalle tai musiikin kuuntelijalle, samalla tavoin kuin päällyste vaikuttaa suoraan kiikareiden tarkkuuteen ja tehoon. Erilaiset kiikarit on valmistettu eritasoisten päällysteiden kanssa. Esimerkiksi joissakin kiikareissa on yksi pinnoite päälinssissä, toisissa jokaisella linssillä on päällystetty, ja joissakin saattaa olla kaikki lasielementit päällystetty. Lisäksi joissakin kiikareissa kaikki pinnat ovat päällystetty useaan kertaan. Nämä mahdollistavat 90-95% valon läpikulun kiikareiden linssien läpi. Suositellaan, että ostat suoraan kiikarit, jotka ovat suoraan päällystetty useaan kertaan. Muuten saatat joutua ostamaan uudet kiikarit pian huomatessasi, että et saanut kiikareista haluamaasi.

Koolla saattaa olla suuri merkitys

Oikean kokoisten kiikareiden valinta on myös tärkeä. Ne saattavat olla liian painavat sinulle kannettavaksi metsästettäessä. Sinun ei kannata kuitenkaan välttämättä ostaa pienempiä kiikareita, koska kiikareiden koko vaikuttaa suoraan linssin kokoon. Jos valitset pienet kiikarit, kuvanlaatu ei ole niin hyvä, ja tällöin esimerkiksi nopeiden peurojen metsästys tai joidenkin muiden eläinten metsästys saattaa olla vaikeaa.

Pidä mielessä, että silmien rasittumisen ehkäiseminen on tärkeää

Silmien rasittuneisuus riippuu suoraan siitä ajasta, kuinka kauan katsot kiikareiden läpi sekä kuinka lähellä linssiä silmäsi on. Tämä tarkoittaa, että mitä kauempana linssistä silmäsi on, sitä enemmän menetät kiikareiden läpi nähtävästä alueesta. Tämä tarkoittaa myös, että et näe aluetta niin selkeästi. Näet vain pienen kuvan, joka ei ole yhtään selkeä. Asia vain on niin, että mitä kauempaa voit katsoa linssiä, sitä helpompi kiikareita on käyttää esimerkiksi, vaikka käyttäisit silmälaseja, ja jos sinulla on esimerkiksi huono näkökyky ja käytät laseja, suositellaan että käytät kiikareita, joiden linssit ovat kauempana, jolloin niitä on helpompi käyttää.

Oletko valmis ostamaan hyvät metsästyskiikarit?

Tässä on muutama asia, joita sinun täytyy muistaa ostaessasi kiikareita metsästystä varten. On myös muita asioita, jotka vaikuttavat, kuten pupillien koko, tarkennustapa, tarkennuksen teho, prisman tyyppi ja paljon muuta. Pidä nämä kaikki mielessä ostaessasi seuraavia kiikareitasi. Muista myös, että sinun kannattaa kokeilla kiikareita ennen niiden ostoa, eikä suoraan katsoa vain kiikareiden tietoja ja tehdä päätöstä tällä tavoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *