Sähköfatbike metsästyksessä ja kalastuksessa

Sähköfatbike ja metsästys on loistavia harrastuksia, jotka on helppo sovittaa yhteen, vaikkakin ovat lähtökohdiltaan aivan erilaisia. Fatbiken perusidea on erittäin isot ja paksut matalapaineiset renkaat sekä pienet välitykset, jolloin polkemisesta tulee helppoa maastossa kuin maastossa. Tällaisella pyörällä polkeminen onnistuu niin asfaltilla kuin ja varsinkin maastossa. Kun tällaiseen pyörään lisätään akku ja sähkömoottori, saadaan aikaiseksi sähkö fatbike, joka tuo pyöräilyyn ihan uusia ulottuvuuksia, varsinkin jos siihen yhdistää metsästyksen tai kalastuksen kaveriksi!

Markkinoille on tullut lukuisia erilaisia sähköfatbikejä sekä rakennussarjoja. Halvimmat on 250 w moottorilla varustettuja käypiä pelejä, mutta seassa on jopa 1000w sähköfatbikejä! Muistakaa että nämä lasketaan jo moottoriajoneuvoksi ja tällöin aseen kanssa kulkeminen maastossa on kiellettyä.

1000w sähköfatbike

Sähköfatbikellä metsässä

Sähköfatbike sopii metsästäjälle täydellisesti, joka haluaa kohottaa kuntoaan ja tutustua uusiin maastoihin ennen metsästyskauden alkua. Sähköfatbikellä ajaminen kohottaa ennen kaikkea kuntoa, mutta se myös tekee metsässä liikkumisesta mielekkäämpää ja nopeampaa. Metsästäjälle on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja maastossa liikkumiseen, mutta polttomoottorivehkeet tuottavat älyttömästi ääntä sekä vaativat maanomistajan luvan liikkumiseen maastossa. Jos tarkoitus on kartoittaa esimerkiksi lintutilannetta, ei mönkijä välttämättä ole ihan paras vaihtoehto.

Sähköfatbikessä oleva hiljainen sähkömoottori ei pidä käytännössä minkäänlaista ääntä. Pyörällä liikkuminen on sulavaa ja hiljaista, siinä missä kävelykin, vaikka ei se ihan hiipimisellä pärjää. Lisäksi paras puoli sähköfatbikessä on se, että jos moottorina toimii 250 w tai pienempi, sen käyttö metsässä ei vaadi maanomistajan lupaa. Eli toisin sanoen 250w sähköfatbike ei ole moottoriajoneuvo.Näin on helppo kiertää esimerkiksi koko metsästysalueen rajat läpi ja käydä tutkimassa minkälaista maastoa sitä onkaan vähän kauempana. Toki onnistuuhan homma kävellenkin, mutta siihen saa sitten varata lukuisia tunteja kesässä.

Parastahan 250w tai sitä pienemmissä sähköavusteisissa fatbikeissä on se, että niitä ei nykylainsäädännön perusteella lasketa moottoriajoneuvoksi vaan ne rinnastetaan jalankulkijoihin ja pyöräilijöihin. Näin ollen sähköfatbikellä saanee kuljettaa myös asetta maastossa. Eli ase selkään ja pyörän päälle on aivan täysin realistinen ja laillinen vaihtoehto metsästäjälle kierrellä maita ja mantuja, toisinkuin esimerkiksi mönkijällä.

Toki voihan sitä normaaliakin pyörää käyttää, mutta sähköavusteisella fatbikellä metsästäminen sujuu paljon jouhevammin eikä välttämättä vaadi niin hyvää kuntoa, mitä perinteinen polkupyörä

Sähköfatbikellä metsästyskohteeseen

Koska sähköfatbike soveltuu myös maantielle, voi aseen ja repun nakata selkään ja startata kohteeseen menon heti kotiovelta, pyöräillä katuja pitkin maaston lähettyville ja jatkaa pyöräilyä syrjäisemmällä passipaikalle, mihin kukaan muu ei jaksa kävellä. Näin varmistat sen että saat olla rauhassa koko päivän, eikä naapuripuskaan ilmesty välittömästi joku muu metsästäjä karkottamassa saaliitasi kauas pois.

Sähköfatbike soveltuu myös loistavasti esimerkiksi loukkujen kiertelyyn, jos ne ovat ripoteltuna laajalle alueelle ympäri maita ja mantuja. Sähköpyörällä polkiessa kunto kasvaa huomaamatta, mutta sähköavustin pitää huolen, ettei touhu käy liian raskaaksi.

Sähköfatbike ja kalastus

Sähköfatbike soveltuu myös loistavasti kalastukseen kaveriksi. Pienten metsälampien uumenissa on usein isoja körmyahvenia, isoja haukia tai vaikka kauan aikaa eristyksissä kasvanut siikakanta. Nämä kalat on saaneet kasvaa rauhassa ilman kalastuspainetta isoiksi, kun etäisyys lähiteille on pitkä. Nämä kohteet on erittäin näppärästi saavutettavissa sähköfatbiken avulla. Toki vaihtoehtona on myös kävely tai normaali maastopyöräily, mutta ensimmäinen vie tuhottomasti aikaa ja jälkimmäinen vaatii todella hyvää kuntoa. Sähköfatbikellä pyöräily kohteisiin sujuu helposti.

Vapa, kela  ja uistimet, samoinkuin eväät on helppo sujauttaa reppuu, reppu selkään ja metsään etsimään kaukaisia pikkulampia. Fatbike menee heilahtamalla myös soiden yli, joten turhaa kiertelyä ei tarvitse tehdä. Ainut ympäristö missä fatbike ei ole parhaimmillaan on tiheät pusikot, niiden läpi pyöräily on hankalaa, mutta nämäkin on yleensä kohtuu helppo kiertää.

Mistä hankkia sähkö fatbike?

Sähköfatbiken maahantuojia on useita, mutta kannattaa panostaa laatuun heti aluksi. Esimerkiksi Sähköfatbike MJ tuo maahan laadukkaita tsekissä valmistettuja Leader Fox – sähköpyöriä ja myy niitä osoitteessa www.sahkofatbike.com. Heiltä löytyy valikoimistaan useita erilaisia malleja ja koeajo onnistuu näppärästi käytännössä koska vain.

Lisäksi he kasaavat pyörät sinulle valmiiksi ja tarjoavat kokonaisvaltaisen paketin aina huollosta ja tuesta lähtien! Todellista asiakaspalvelua!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *